..ja sen kyllä huomaa.
Voivittu ostin sitten eilisiltana oikein VR:n nettimyymälästä ittelleni junalipun Rovaniemelle, et on sitten saatanan kätevä mennä. Ei tarvi asemallakaa jonotella ja hirmu kätevää.
Ni eikö se juna oo tietty peruutettu. Menin sitte kyselemään, että koskas sinne Rolloo vois niinku päästä, ni het kolmen tunnin päästä jo tulee seuraava.
No ei siihe ny vielä matkaajan maailma kaadu. Mut voi vittu, sit ne saatanan rosmot sano, että kas kun sitä netistä ostettua lippua ei voi vaihtaa, että ostappa uus!
Siinä kohdassa kisperinki erinomasen pitkä pinna pääs tiensä päähän. Voi kristus, että ne kehtaa!
Voi vittu, ai että maksa uus lippu (31,40€) siitä riemusta, että on kolme tuntia myöhässä perillä? Saatana mitää tolkkua!
Antohan se sit viimein tiukan neuvottelun päätteeks (vastentahtosesti tietenki) ilmasiks sen paikkalipun uuteen kyytiin ("no voit mennä tällä koittamaan").

Piti tulla takas Hervantaan tointumaa. Se ny vielä puuttus, et joutus istumaan sen saatanan kolme tuntia siellä asemalla, pultsareitten lemutessa ja möykätessä ympärillä.

Kristus, että nuijii koko tuonelan veeärrä. Se on nii vitun nykyaikaa, että netistäki voi ostella bilettejä, mut niillä lipuilla ei oo mitää oikeuksia. Eikä niitäkää voi ees ostaa, jos juna on jo lähteny Helsingistä. Voi vittu asuu niitä ihmisiä Tampereellaki.
Ja sit tilataan tsiljoonan euron junia, jotka jää tonne matkan varrelle. Että ihan uusi aikakausi vallan. Ja sit vittu junalla ei ees pääse nykysi juur mihinkää, ku vuorot on lopetettu, tai ne ei vaan pääse perille.
Siitä hyvästä voidaanki taas nostaa matkalipun hintaa muutaman prosentin.

Nyt juon kiukkukaffit. Tsilirimpsis.