Juu, voiettä miten vekkulia kun on kesä.

Kesällä tietty pitää syödä sitä mitä kesä tarjoaa ja mitäs se muuta ku nauriita! Nauriithan on silkkaa parhautta. Näihin liittyy vaan se yks pieni miinus. Luonto todellakin kiittää luonnon ystävää. Ai saatana kun mun on taas pakko ollu syyä niitä vaikka kuinka paljo ja sitte ei muute kauaa mee ku suolisto kehittää sellaset katkut että meinaa tulla itkut. Merisäässäki varotetaan Suomenlahdella paikoin navakasta tuulesta ja Keski-Suomessa kehotetaa ihmisiä pitämää ikkunat kiinni.
Ja että tilanne ei yhtää siitä muuttuis kriittisemmäks, ni poikkesin tuossa aamutuimaan Jyväskylän torilla ja ostin lisää nauriita JA herneitä.
Hyi saatana että  mää haisen.

Nomutta, lupasinki jo ittelleni (ja ympäröivälle luonnolle) että kun tuon kassillisen nauriita oon popsinu, ni tän kesän kiintiö on täys. Tosin tietenki sillä varauksella, että tossaha on piha täynnä omaa viljelmää. Saapa nähä mitä niistä syntyy vielä ennen syksyä!

Kesän toisesta kohokohdasta taisinki jo mainita, eli nyt tuolla noi yläkerran partsilla roikkuu riippumatto! Voi että siellä on mahtava kölliä ehtoot pitkät ja lueskella norjalaisia dekkareita. Voi olla, että siellä vielä tovi jos toinenki tulee vietettyä, etenki ku loma kohta koittaa.

Sitten voisinkin mainita muutaman sanan urheilusta. En oo muistanu ees julkistella harjotuspeekoota pitkää aikaa, mut älkää huoliko, ei tässä ylikunnon vaaraa oo ollu. Alkukesä on menny kätevästi, kun on käyny viikonloppusin suunnistamassa niin pitkän kisan, että siitä toipumisee menee seuraavat pari viikkoo. Mutta nyt on heinäkuu ja nyt jos koskaan on aika kaivaa kello esille ja laittaa se käyntii.

Harrastan nimittäi huvikseni testijuoksemista. Testijuoksun ideaanhan kuuluu joku tietty reitti, joka pingotaa menemää kello kilkattaen ja sitte maalissa ihmetellä että mitäs saatanaa ku ei ennätykset alitu! Oon tässä 32 vuotisen urani aikana kerinny kehittää peräti 4 erilaista reittiä! Kaks ensimmäistä näistä sijaitsee (tietenki) lapsuuden maisemissa Laajavuoressa ja kaks seuraavaa näissä nykymaisemissa Halssilassa (täytyypä muuten kertoo tähän väliin, että voi jumalauta 16v. kilpaurheililjaa jurppi, kun isoveli kerran huviksee kävi farkut jalassa koittamassa kauanko siinä Laajavuoren pururadan kierrossa kestää ja voivittu sain alitettua sen ajan eka kerran 28 vuotiaana..)

Nomutta, sitten testijuoksua voi harrastaa myös muka-vertailukelposissa karkeloissa. Lauantaina pitääki lähtee Hämeenlinnaan karauttamaa pitkästä aikaa ½-maraton. Viimeks oon juossu sen muistaakseni 2007 Tampereella (terveisiä vaa Jasmolle!) ja ohan se nyt jo korkee aika mitata mihinkä suuntaan se kehitys on kehittyny.  Saas nähdä kuinka se asvaltilla painaltaminen taas maistuu.

Poluilla painaltamineha maistuu aina ja etenki taas tähä aikaa vuodesta aivan mahtavuudelta. Ja nyt tuleeki vinkki: Huomio vaa kaikki superfood-sankarit ja miksei kaikki muutki! Nyt voitte jättää ne saatanan gojimarjat sinne kaupan hyllylle ja ottaa soikon ja lähtee hakemaa sitä superia iha ilmaseks. On nimittäi mustikat justiinsa kypsymässä ja niitä on iha saatanasti! Lenkitki muuttuu kätevästi paljo pitemmiks, ku pitää siellä vähä joka mättähällä kyykistellä ja kauhoa herkkuja suuhunsa.

Tästä tuliki mielee, et mun piti laittaa tähän vielä vekkuli "kuin kaksi marjaa" kuvasarja, mutten nyt löydä kumpaakaan niistä kuvista.haha
Joten pöllin sitte vaa intternetistä näitä riemukkaita ravintokuvia, että olis somempaa.

heippa!

PS: Nii ja kun kesän parhaita juttuja tässä nyt aloin esitellä, ni ohan se yks kohokohta ollu jo viikon menossa. Nimittäi tuur de fraans! Piti iha sitä varte hankkia jopa joku saatanan lisäkanavakortti, että näkee joka päivä europortilta kattoo livelähetystä!