Noniin hiphej.

Elokuun puolivälissä kisperin voi helposti (?) löytää vattupuskasta. Tää puskissa pyöriminen ei johdu silkasta vittumaisen paikan löytämisen riemusta, vaan lähinnä siitä että talvella on hirmu lystikästä pakastimesta latoa vattua suuhun. Nykysin ku siti-ihmiset eksyy jo kävelytiellä, eikä mettään voi mennä ku hirvet syö, ni nyt onkin aika julkasta, *tadaa*

KISPEN VATTUJEN POIMINTAOPAS

  • Ekana valitaan tyylikkäät marjastustamineet. Jos on kiinnostunu tyylikkäistä suunnistajan säihkysääristä, ni eiku sortsit jalkaan. Ja lenkkarit on kans vimosen päälle vammaset jalkineet maastossa liikkumiseen. No sitten eikun ulkoilmaan.
  • Seuraavaks on tietty syytä valita huolella paikka, mistä aikoo sitä hilloa hakea. Tähän auttaa, jos käy esim. ajelemassa autolla sikinsokin maalaiskunnassa. Sitten ku sopivan tuuhee aukko on löytyny, ni eiku sanko sojossa seikkailuun!
  • Marjapuskista kandee tietty valita ne tuuheimmat, ni eiku ämpäri alle ja ravistelee kovasti. Voi olla että sinne roskien sekaan eksyy muutama marjakin! Muutenki on erinomasen suositeltavaa semmone siivoava poimintatekniikka, ettei mettään suotta jää kaikenmaailman roskia ja neulasia.
  • Jos joku saatanan rohmu on käyny jo kaluamassa pensaat tyhjiks, ni ei pidä lannistua, vaan kurkata alahyllylle. Sielläpä on usein jemmassa ne isoimmat vatelmat!
  • Ja sitten ku siellä vaativassa maastossa etenee, ni joskus voi käydä sillä viisiin, että tasapaino järkkyy. Sillon on syytä esittää samanlaista uhrautumista, kun kaliapullo kädessä kaatuillessa. Eli kävi miten kävi, kuhan sanko ei kaadu.

[Edit] Niijoo ja piti sanomani vielä, et sit se saaliin putsaaminen kandee suorittaa vasta iltapimeellä, ni ei oo läheskää nii paljo roskia niissä marjois! Ja jos siellä ny joku matonen onki, ni ei se enää tammikuussa elä.