Voi mahtavuutta taas!
Viime viikolla Oslossa oli tosiaan Usain ja oli se kyllä hieno huutaa alle 20 sekuntia suoraa huutoa vaan. Ja sitten kaatosateen halki nukkumaa. Sadetakissa on se hyvä puoli että yläosa pysyy kuivana ja vastaavasti alaosa ihan aavistuksen tuntuu kuin ois pissinyt housuihinsa. Niin pysyy mieli virkeenä!

Nojuu, kävin myös Oslon ulkopuolella. Ensin Askerissa juoksemassa pitkin Mette Maaritin tiluksia (hahaha, siellä oli muute mettässä iso lauma lehmiä köllimässä rastin vieressä) ja viikonloppu vielä Porsgrunnissa. Ja oho, taisin tosiaan ostaa taas hieman norjalaista sportti-gearia. Mut nii pitääki.

Unohin tossa taannoin, kun manasin niitä ruuanlaitto-ohjeita, et sama hifistely pätee myös maanviljelyy. Ku tuoho takapihalle perustettii maatila ja siellä nyt sitte kasvaa sen seittemää sorttia naurista ja sipulia ja sallaattia. Ni jumalauta ku niitä siemeniä aloin sinne kylvämää, ni pussin kyljessä luki hienosti ohjeena: istutetaan harvakseltaan. Voi vittu mitä se nyt tarkottaa? Pitääks joka pikkusiemen erotella toisistaa ja asetella metrin välei? Vai riittääkö että syleksin niitä siemeniä vähä sinne tänne, niinku aikamiehet?
No mutta, kun en kerran tunne keittiön tahi puutarhan terminologiaa, ni oon pysytelly niissä lajeissa joita osaan. Eli esim. keittäminen sujuu. Törmäsin nimittäi kaupassa lehmän kielee ja siitähä se lapsuuden muistot tuliki ilosena mielee. Kielihän on iha karseen näköstä, mutta iha saatanan hyvää. Eli eiku kilon kölli kattilaa keittymää kolmeks tunniks, nahka veks ja simsalapim! Siinä o muuten kesäkeittiön taattu hittituote! Voi että se on parasta.

Ja kyllähä joka iikka tietää mikä muu on parasta, nimittäi iha kohta se on taas: Jukolan viesti! Hiphei.
Tällä kertaa mut oli asetettu Venlojen ankkuriosuuden sijaan kolmannelle pätkälle. Kerkesin jo tästä närkästyä että mitäs saatanaa, kyllä mää jaksaisin yli 5 kilsaaki juosta (nii eihä tää suinkaa oo merkki siitä että mut olis arvioitu joukkueen paskimmassa iskussa olevaks, vaan silkkaa taktiikkaa että kovin luu sinne nii petaamaan ankkurille kovat paikat..). Mutta onneks tuliki ilouutinen, pääsen nimittäi vielä uuestaa irti viikonloppuna ja oikein avauspätkälle Jukolan viestii! Joukkueessa ei tosin oo ketään muita juoksijoita, joten ihan kovin pahat ei oo paineet. Ja jos joku on ilman joukkuetta, ni eiku sinne vaa vaihtopuomille oottamaa, ajattelin tulla klo 00.50 Hahah

Muista siis avata lauantaina telkkari klo 22.55 ni siellä ollaan!