Nonii ja tän viikon suosituin urheilulaji on selkeesti ampumahiihto. Paskapuheet ja moralisoinnit sikseen, syyllistä (tai ketää muutakaa) varmaa kiinnostaa iha perkeleesti että mitä mieltä kispe on asiasta.

Mutta aina ku joku onneton on menny ja munannu, ni sillon on ihan OK ja itse asiassa tarpeellistakin kaikkien ei-asianosaisten olla asiasta mieltä. Ja mitä isommilla otsikoilla, ni sen parempi. Eli on iha fiksua ja ennenmuuta korrektia että esim. Ruotsin ampumahiihtoliiton palkkalistoilla oleva päävalmenta antaa lausuntoja "hänellä täytyy olla päässä vikaa". Uskoisin että tänki lausunnon taustalla on monivuotiset psykologian ja miksei psykiatriankin opinnot, ni on sitte hyvä antaa diagnooseja.

Ootanki jo innolla ku kohta saa lukea et mitä mieltä Marja-Liisa Kirvesniemi ja voivittu Tanja Saarela ja Toivo Sukari on asiasta. Ja miltä niistä tuntuu.

Toisekseen tärkeintähä tämmösissä yhen hengen katastrooffeissa on lyödä lyötyä ja etenkin lyyä niitä syyttömiä. Et esim. Ruukkihan tekikin jo tyylikkään peliliikkeen ja jätti kiireen vilkkaa uppoavan laivan. Se kertoo oikei semmosesta ryhdikkyydestä ja muutenki sponsoroidun lajin tuntemisesta. Oikein hyvää mainosta firman imitsille indiid. Voivittu ku mätämuna on pelistä pois ni eikö sen luulis tekevän vaa hyvää koko rautafirman imagolle, et tuetaa sentää niitä jotka jäi jälelle. Tässähän on sama logiikkaa ku et kaatuu fillarilla kypärä päässä ja lopettaa sen jälkee kypärän käytön, ku se ei tee hyvää katu-uskottavuudelle.

Saatana ku Suomen ampumahiihtojoukkueessa on nyt ekaa kertaa ikinä oikeesti varteen otettava naisurheilija, jolla on vakaat mitalitsänssit tulevien vuosien koitoksissa (ja kyse on nyt siis Kaisa Mäkäräisestä), ni yhen jos toisenki sponssin pitää ny kovaan ääneen tehdä selväks että tätä me ei haluta tukea, koska se ei sovi meidän arvoihi! Jos mulla riittäis itteni sponsoroinnin jälkee ylimäärästä, ni pistäsin ne Mäkäräisen tilille kaikki.