Noniin, gradu on palautettu ja pitäis sitte valmistua. Tosin ensin pitää suorittaa, voivittusentää, maturiteetti. Eli koe, jossa selvitetään oonko tarpeeks kypsä. Ja kyllä, humanistien seassa tuo valmistuminenkaa ei oo iha mikää suoraviivaisin toimenpide, vaan voisaatana että pitää jos jonkinmoista lappua toimittaa sinne ja toista viedä tonne. Ja näihin kaikkiin vaadittuihin askareisiin ei tietenkää oo lomakkeita ja ohjeita tarjolla kootusti, vaan niitä pitää ettiä voivittu vaikka mistä. Ja lainataampa oikein taloustieteen teedeekoon ohjetta siitä, miten maturiteetin tuloksen sitten saa selville (että vois sitte taas viedä lisää lappuja johonki luukulle että valmistuis): "Maturiteetin tuloksen tiedottamisessa eri tiedekunnissa, laitoksissa ja oppiaineissa on erilaisia käytänteitä". 

No juu, kun tässä nyt kerra kauppatieteen opiskelut on oikeestaa paketissa, ni oonki keskittyny lähipäivät keräilytalouteen. Jo on sienet paistettu ja marjapuskissa kuroteltu päivät pitkät. Lisäks maatalouden avulla tuotettua potattia ja porkkanaa löytyy sankokaupalla. Se jos mikä maistuu parhaudelle, ku on itte poiminu.

Nomutta sitte muihi asioihi. Joskus taisinki mainita, ku paikallisessa ilmasjakelussa on semmone nerokas lääkäripalsta ja sinne sit kaikki valopäät saa lähettää kysymyksiä eri vaivoihin ja vitsauksiin liittyen. Ni tossa oliki joku aika sitte teemana lasten korvatulehukset (tms) ja sielläpä oli taas oikei huolestuneet ottaneet asiakseen kirjotella ja kysellä. Ekana siellä oli nimimerkki Vitun rasittava anoppi, joka kerto että oli kuullu jostain uuden karheesta rokotteesta joka auttaa kaikkii lasten vaivoihi, et miten hän sais tätä droppia tilattua lapsenlapselleen? Ni mitäpä jos kysyisit vaikka siltä lapsen äidiltä?

No sitte oli myös tärkeää kysyttävää nimimerkillä Kyllä minä tiedän, joka kerto että lapsella oli ollu jos minkälaista vaivaa. Ja että hänen mielestä lasta vaivas koliikki, kun taas anopin mielestä lapsella on hinkuyskä. Kumpi on oikeessa? Nii, se nyt on yks saatanan hailee että oireet viittaa aivoverenvuotoon, tärkeintähä on että anoppi on väärässä!

Tästä muute tuliki mieleen, ku tuossa kerran luin junassa sitä veeärrän lehtee ja siellä on kans se palsta, johon saa lähettää palautetta ja kyssäreitä. Ni sielläpä oli joku raideliikenneinsinööri Lahesta, joka kyseli et miks joku juna menee aamulla siihe aikaa, ku hän ei ehi sillä menoihinsa. Et hän ehdottaa, että sitä vuoroa aikastetaa puolella tunnilla, jollon kaikilla olis paljo paremmi. Nii, juna-aikataulujen suunnittelu ja etenki se niitten muuttaminenha perustuu just sen Keijon menoihin ja muutenki niitä aikatauluja on iha helvetin helppo lähtee puolella tunnilla muuttamaa. Eihä siinä tarvi sitte ku suunnitella koko valtakunnan aikataulut uusiks.

Hahahah noniin voivittu. Kyllä mielipidepalstat on aina se paras osa lehteä, sano. Ja mee kattomaa telkkaria, sieltä tulee ruotsiottelu. Heippa.

Ainii PS. tässä viikon luontokuva. Tämä vonkale löyty velipojan pihalta ja sain sen ämpärissä ikiomaksi! Kuvassa myös viikonloppukaveri Onni.