Noniin kikkeliskokkelis vaan sullekkin!
Kotiin on luojankiitos päästy Unkarin maasta. Ja eikun matkaraportin pariin!

Ensinnäkin majapaikkaa valitessa kannattaa ottaa hyödyt huomioon. Kun useiden tähtien hostelli sijaitsee oopperan naapurista, voi kätevästi kuunnella äänen avaukset ikkunasta. Nerokasta.
No mutta sitten itse seikkailuun. Ensi töikseen karautettiin lentokoneasemalta kulttuurikohteeseen. Hiphei!

688474.jpg

Haluaisin myös mainita muutaman sanan unkarilaisesta asiakaspalvelusta. AHahhahahahaha voi perkele että niin ynseetä väkeä voi ees olla. Harvinaisen kiire oli joka tuonelan putiikissa myyjillä surffailla inttervepissä ja puida kolleegojen kanssa huiman tärkeitä busineksia. No saipa ainaki valkata rauhassa.
Josta tuleekin mieleen, että mikä saatanan idea on antaa kaupungin kahelle eri ostoskadulle nimiksi Vaci utca ja Vaci uti? Ja tietenki nää sijaitsee eri puolilla kaupunkia, eikä missää oppaissa kerrota et just se ainoa mainittu on iha paska.

No mutta sitten siihen ruokapuoleen, jota jo innolla odottelin etukäteen. Terveellinen ja ravitseva aamupala käytiin hakemassa markkinoilta, ni jakso sitten tepastella ympäriinsä.

688477.jpg

Sitten menin ja tilasin oikei ravintelista sitä lokaalia gulassi-soppaa, että olisin niinku päässy syventymään lokaaliin ruokakylttyyriin. Ni voi jumalauta, että se piti sitten ensin lämmittää 700 asteiseks ja sen jälkeen tarjota rautapadasta, ettei se taatusti kylmene syömäkelposeks moneen päivään. Ja sit se vielä maistu suht paskalle. Sillälailla.

Ruokakokeilujen jälkeen myös kakkakello yllätti välillä kulkijan. Sepä onkin sitten melko juhlava hetki, kun hätä oli todella suuri ja sit siellä seinässä lukee URAK ja HÖLGYEK. Koita siinä nyt sit hätäpäissäs päätellä kumpi toiletti on oikea.
Sukulaiskieli my ass. Tsiisus siellä ei kyllä ymmärtäny sanaakaan mistään.
Paitsi olin matkaoppaasta opetellu että sörözö on kapakki. Sillä pärjäs aika pitkälle.
Ja sananen vielä siitä vessapaperista. Suomessa vastaavaa materiaa käytetään puupintojen hiontaan.

Matkoilla pitää myös aina bongailla kaikkea jännittävää. Tällä kertaa bongauskisan kohteena oli ihka aidot silikooni buubsit. Niitä siellä näkykin melkosen runsaasti. Se on kyllä aina yhtä hienoa, kun kolmen penskan kanssa kulkevan neitosen nännit vieläkin osottaa kohti leukaa. Ja ilman rintaliivettä tottakai.
Mutta paras pongaus oli eräs kaurapuuron syöjä. Livenä!
688472.jpg
Harmi ettei siinä tilanteessa kerinny kaivaa kameraa esiin. Onneks oli kuitenki jotain todistusaineistoa ripusteltu puodin seinälle.
Hahahahah voivittu on nerokkaan näköstä, kun olkapää on metrin levynen eteen ja taaksepäi.

Sitten loppuun pakollinen pousailu Gellert-kukkulalla.
688647.jpg

Tuolta aikoinaan lykkäsivät piispa Gellertin piikkitynnyrissä kohti Tonavaa.
Reilua porukkaa nuo hunnit!