Terve sulleki. Ku mulla ei taas oo mitää omaa asiaa, ni voisin kommentoida lehtikirjotuksia.

Jyväskylän paikallis-ilmaisjakelussa on semmone palsta missä lääkäri vastaa kansalaisia askarruttaviin asioihin. Voivittu sentää ku sinne lähettelee kaikki saatanan neropatit niitä kysymyksiä. Otetaampa pari esimerkkiä eilispäivän lehestä.

"Hei, meidän penskalla on ollut tänä syksynä joka ikisen nuhan yhteydessä korvatulehus ja lääkäri aina määrää lääkettä A, joka ei auta! Ja sitten pitää syödä lääkettä B. Miksei lääkäri usko että meidän lapselle pitää antaa sitä lääkettä B? Ja miksei sitä anneta heti kun nuha tulee, ni ei tulis korvatulehusta?" T. nim yks vitun kotiäiti, jolla jäi lukiot kesken

"Hei. Minulla on ollut monesti angiina ja tiedän tarkkaan oireet ja huomaan itse peilistä kytätessäni että kurkussa on jotai paskaa. Miksi pitää aina mennä nieluviljelyyn ennen kuin saan droppia? Miksen saa tilata lääkettä puhelimitse?" T.nim. Kyllä minä tiedän!

Voivittu sentää noita kotilääkäreitä, jotka osaa IHA ITE tehä diagnoosit ja joita lääkärit ei kuuntele! Kas ku eivät ite halua soittaa apteekkii ja määrätä ittellee nappia. Voi vittu ku ne lääkkeet toimii nii et eka pitää syyä A ja sit vasta B. Ja ku siellä sun silsasessa nielussas voi olla iha mitä tahansa, ni ehkä olis ihan jeppistä tutkia ensi et mihi sitä lääkettä tällä kertaa määrättäs. Kristus sentää taas noita Joka kodin lääkärikirjan ääressä kannuksensa hankkineita.

Itseoppineesta tuli muute mielee aikoinaa ku Tampereelle hankittii ekoja hornetteja siitä sit oli tietty kauhia tohina, et ne pitää nii vallan mahrotonta mekkalaa ja kaikki ikkunat särkyy ja korvista tulee verta. Sit joku vitun sädetikku-insinööri kirjotti oikei Aamulehtee, ku se oli iha ite kotona laskenu et se äänivyöry on likimain 80 000 dB ku ne lentää siitä Hervannan yli. Kukaa ei vissii ollu kertonu tälle tieteilijälle et ääni noudattaa kuitenki sini-aaltoa, jollon silläkin on rajansa (maksimiääni joka ilmakehässä kuuluu on muistaakseni jotai 180 dB) ja sitä paitsi se asteikkoki on logaritminen, et se 80 000 dB onkin melko saatananmoista metelöintiä indiid.

No mutta sitten vielä pitää palata paikallisiin lehtiin. Keskisuomalaisessa joku toinen (tai ehkäpä sama) tieteilijä oli sitä mieltä, että hänen arvionsa mukaan ainakin kolmasosa valtakunnan energian käytöstä kuluu urheilupaikkoihin! Et sehä vie iha vitusti sähköö, ku pitää rinteitä tykittää ja jäitä jäädyttää ja kuntoratoja valasta ja uimahallin vesi vaihtaa. Et se vie suunnillee samanverran sähköö ku teollisuus yhteensä. Paljo parempi olis jos näissä turhuuksissa säästettäis! Ilmeisesti olis vitun paljo parempi, et kaikki vaa mököttäis kotona pimeessä. Sit voitas ne urheilupaikoissa säästetyt tsiljardit käyttää terveydenhuoltoo, ku kaikki painaa sata kiloo ja päässä viiraa. Juu!

Noniin. Lehdet on taas selattu läpi. Huomenna olis tarkotus avata mäkikausi Tahkolla. Pientä kiusaa tosin aiheuttaa se et saatanan maahantuoja o pimittäny mun sukset johonki hevonvittuu (jos sinnekkää) ja joutuu vissii pihakoivusta illalla veistelee jotkut lankut ittellee. No pysyy mieli virkeenä, ku askartelee!

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin. Hilirimpsis!