Moi,
ooh oon nyt jo viikon ollu ihan oman onneni nojassa, noin taloudellisesti nähtynä, ja vieläkin on smööriä leivän päällä!

Kävinki heti oman pisneksen aloituksen kunniaks Norjan maalla, ihan Trondheimissa asti, kouluttamassa paikallisia. Ja jos joku ei muista, ni mähän olin just äske, syksyllä 2004 siellä paikallisessa yliopistossa vaihossa. Ja olihan se ihan paras paikka edelleen, suosittelen! 

trdheim%201-normal.jpg

Tarkotuksena oli pisneksen teon jälkee käydä oikei pitemmälläki retkellä kaupungin laitamilla varsin komeissa maastoissa. No ylläri, että saapumisehtoolla sato noin metri lunta (ja kaikki myöhemmin saapumassa olleet lennotki oli peruttu) ja hieman oli polut ummessa. Norjalaiset siellä oli tietty sankoin joukoin pipo takaraivolla sivakoimassa ees taas! No retkisuunnitelmat hieman muuttu, kun eihä mulla ollu suksia mukana, mut varsin mainio lenkura tuli taivallettua sitten jalkasinki.

bymarka-normal.jpg

Trondheimissa ei oikeestaa oo mitää muuta huonoo puolta kun se, et Jyväskylään matkailu kestää melkei puoli vuorokautta (joskus vuos sitte oli muute Flybeellä suorat lennot Jyväskylä – Trondheim, miksei enää!)

 

Juu no sitten näihin firman perustamiseen liittyviin käytännön asioihin. Niitähän on aivan saatanasti (ja  todennäköisesti en oo tehny vielä puoliakaan ees lakisääteisistä). No onneks tästä on kuitenki tehty viranomaisten puolelta mahollisimman helppoa. Yks kanava mihin piti rekiströityä oli semmone Katso-palvelu, jossa sitte annetaa tilitoimistolle oikeudet hoidella jotakin mun alveihin liittyviä asioita (tai sillälailla, en oo ihan varma!). Sinne hienosti rekisteröidyin ja oikein yy-tunnukset ja verkkopankin kautta tunnistautumiset ja kaikki. Sitte vaa piti ootella, et verotoimisto painaa vihreetä nappia.

No nopsaan oliki siellä nappia painettu, heti seuraavana aamuna tulla tupsahti näinkin informatiivinen ilmotus sähköpostiin:

Perustamasi pääkäyttäjyys  organisaatiolle Kispen kioski (1234567-1) on hylätty. Hylkäämisen syy voi olla esimerkiksi se, että sinua ei ole merkitty organisaation allekirjoitusoikeudelliseksi henkilöksi kauppa- tai yhdistysrekisteriin.

Huom. Tämä sähköpostiviesti on lähetetty automaattisesti. Älä vastaa tähän viestiin!

 

Voi saatana sentää, tuostahan kävi kauheen hienosti ilmi että mitäs nyt pitää tehä! (etenki ku oon ainoo, joka on merkitty orkanisaation allekirjoitusoikeudelliseks henkilöks yhtää mihinkää rekisterii..)

Ihan hieman taas alko vituttamaan ja sitten piti mennä ties minne ettimää sähköpostiosote, johon voi vastata ja lähettää sinne kysymys että mitä helvettiä mää nyt sitte teen. Eikö sitä ohjetta (tai ees sitä sähköpostia) voi, vittu soikoo, laittaa toho automaattiviestii mukaa. Ni ei tietenkää!

Tästä muistuikin mieleen, että pankistakin ilmeisesti saa välillä varsin nerokkaita tiedotteita, kukkeliskuu vaan sullekin!

 

No sitte vielä ruoka-asioihi. Tiedättekö mikä on aivan perseestä? Ni jossai lounasravinteleissa (joita on kaikissa pisness-parkeissa) ni ensteks valikoit sieltä listalta että mmmmm... riistapyöryköitä (game balls!) ja sit sen sijaan että ite kauhot ne pelipallot sieltä, ni eiku pitääki sanoo sille tiskin takana passissa olevalle henkilölle et mitä sais olla ja sit se mättää sen ruuan sun lautaselle! Voi jumalauta, ihan ku jossai ala-asteella! Sit ku koitat sanoo, et mieluusti aika vähän sitä soossia. Tai saisko viis lihapullaa lisää. Ni osuuko? Ehei, vaa kato ravintolapäällikkö on lukenu ruokahuolto-oppaansa ja siellä sanotaa millä jakaumalla se ruokaympyrä koostuu. Voi jumalauta, ruokaympyrä! Aikuisille ihmisille! Tiedät kyllä mihi senki ympyrän voi tunkee!  Eiköhä jokaine joka on sinne työmaaruokalaa omin voimin löytäny, osaa myös iha ite koostaa sen ympyrän täytee haluamiaan tarvikkeita.

Noni, nyt pitääki mennä täyttämää edellä mainittua ympyrää, on nimittäin kuntoilusalin pikkujoulut tiedossa!

hilirimpsistä!