Tipi tii!

Juu pääsjäinen oli ja meni. Ja kun kelit oli mitä oli, ni varmaa aika haastava arvata missä aikani vietin. Ni sohvalla maaten, tietenki! Tosin kävin mää pari kertaa ulkonaki.

Haastavintaha näinä aikoina on, et ku herää joskus ennen auringonnousua ja sit pitää oottaa vaikka kuinka saatanan kauan, et lämpötila kehittyis sinne positiiviselle puolelle. Ja ehämmää jaksa oottaa. Ja siitä saa sitte kärsiä. Vaihtoehdot on: lähtee kesähepeneissä palelemaa, tahi pukeutua asianmukasesti ja voida hyvin hyvin huonosti kun keli on loppulenkistä +3C. No valitsin ekan. Olipa hienoa lykkiä liisterinkaltaisella voitelulla ohueen tekstiiliin kietoutuneena, kun mittari näytti -15 ja tuuli kävi sivusta.. Suksen luisto oli yhtä olematon, ku verenkierto sormissa.

No sitte ku tarpeeks kauan vaa sivakoi, ni johan alko lämpenemää, suksi luistamaa ja sormetki taas tuntumaa. Ja maalissa oottiki sitte paras palkinto (täähä pitäs olla joka lenkillä!). Oohjee, tuoretta muNkkia!

IMG_0373-normal.jpg

Juu ja sitte sinne sohvalle. Jos edellisessä tarinasta ei vielä arvannu, niin hieman tosiaan Vuokatin aikaansaannosten jälkeen ramasi. Ja treeniohjelmassa oli vuorossa kova viikko, joten lepäämisen sijaan paahdoin vaa menemää. Ja loppuviikosta oliki hieman semmone olo, että sohvalla makaamine vois olla iha kohtalaine vaihtoehto. Ja onneks Yle oli kuullu mun toiveet ja pitkäperjantaina tuli niin timanttine mielenrentoutus ja ylipäätää stressin vähennysohjelma telkkarista, ettei mitää parempaa voi ollakkaa!

Norjassaha kulkee junarata silläviisii etelä-pohjoissuunnassa ja kun osuus Trondheimista pohjoseen (kohti Bodøta) täytti tossa taannoin 50 vuotta (tiesittekö muute, että neuvostoliittolaiset sotavangit nikkaroi sen sotavuosina), nii juhlan kunniaks se koko Nordlandsbanen oli kuvattu joka vuodenaikaan. Matka on reipas 700km ja norjalaiseen tapaan ei nii hättäilty ja matka taittuu 10 tuntiin. Eli ohjelma kesti just sen ajan, kun juna sitä väliä kulkee ja asemilla aina pysähyttii ja välillä oltii tunnelissa pitempäänkin oottelemassa josko kohta alkais jo valoa taas näkymää. Ja aivan mahtavat maisemat. Ja ei siinä vielä kaikki, NRK:n sivuilla voi kattoo koko lähetyksen haluamaansa vuoden aikaan, eli tarjolla 40 tuntia sitä paljon kohuttua mindfullnessia, iha ilmaseks!

IMG_0374-normal.jpg

Tässä ohjelmassa on parasta, et jos vaikka välillä vahingossa vähä torkahtais, ni ei tipu kyyistä! Eikä varsinaisesti oo vaikeuksia saada takasi juonenpäästäkää kiinni. Kispe suosittelee!


Juu ja nyt kun on ihan kohta taas kesä ja ni alkaa olla taas ihan kohta vähän kiirus kesäkuntoon! Ja aloinkin kiireenvilkkaa treenaamaan. Tän kevään suosikkiliikkeeksi löyty, ah niin trendikkäästä, crossfit-maailmasta varsin mainio muuvi Pull Up / Toes to Bar (eli suomeks: vedähä leukaa ja heiluta jalkaa!) Kas näin. (jos ei jaksa, voi ottaa mallia taustalla hääräävistä naisista, haha!)

moi