Kurnauskis! Kesä ja kesän kohokohdat (Jukola ja Cortina Trail) alkaa jo kohta olla käsillä. Hiphei!
Mutta kuten oli joskus puhetta, pikkukisathan ne on aivan kunkkuja. Ja niitä onki tässä ollu ohjelmassa ja aion nyt kertoa mitä sillä saralla tapahtu viime viikolla!

Maanantaina ensteks ratkottii suunnistuksessa Keski-Suomen herruuksia keskimatkalla. Keli oli ku morssiusneito, vettä ropisi ja männynlatva osu melkei maahan siinä tuulessa. Hieman kieltämättä oli karvat pörhöllää kispen käsivarsissa, kun teepaitasillaan jolkotteli kohti lähtöpaikkaa. No suunnistukseenhan tommonen keli on varsin mainio, ei tullu nii janokaa. Ja ryskin menemää ihan kohtuullisen vedon, joka palkittii sitten oikei piirinmestaruudella. 
Näistä karkeloista ei paljon jääny kuva-evidenssiä, ku siinä tuulessa riitti iha tekemistä pystyssä pysymisen ja kuivan paian vaihtamisen kanssa.

Sitten tuli tiistai, sillon oli ohjelmassa enemmänkin voimailutyyppistä kuntoilua.

Keskiviikkona oliki sitte vuorossa Jukola-treenit yhteislähöllä. Ja sinnehän ne kovimmat Jukolan Jussit hävis tietty melkei samantei horisonttii, ku lähtöhep-kajahti, mut jolkottelin pappojen letkoissa kuitenki mukana. Satuin tosin yhelle rastille samaan aikaan miesten kärjen kanssa (saattaa olla, et niillä oli vähä eri rata kun mulla, et varsinaisesti en johtanu kisaa siinä vaiheessa..). No mutta siitä heti tietenki innostuin ja rynnistin, et nyt on mun tähtihetki ja mää jumalauta ehin ekana sinne rastille! (et näennäisesti johan ees hetken ja oon olevinani tosi kova). Ja loikkasin siitä jonkun jyrkänteen alas. Ja siitähän sitte jäiki muistoks oikein tyylikkäät vauhtiraidat toho ranteeseen, ai saatana soikoo että kirvelsi muute seuraavana yönä! (näitä vauhtiraitoja on tietty muutenki joka paikka täynnä koko kesän, etenki mekko päällä ne pääsee eduksee!) 
PS. ehin toki ekana sinne rastille!

IMG_3253%20%28kopio%29.jpg
(on siihe ranteesee tosin tainnu osua ennenki)

Noniin, torstaina oliki sitten perinteisen Toivakan Kyläviestin vuoro, hiphei! Tässä kisassa juostaan 2-henkisillä joukkueilla vuorotellen, yhteensä neljä osuutta. Ja joukkueet on, kuten kisan nimestäkin voi päätellä, kyläjoukkueita! Edustamansa kylän voi valita iha vapaasti, samoin joukkuetoverin. Ja voittajajoukkue saa palkinnoks velvotteen järjestää taas seuraavan vuoden Kyläviestin! 

Aikku%20654.jpg
(tän kisan suola on tietty hyvän joukkuetoverin valinta - ja tällä tähtijoukkueella on perinteisesti menty!)

Ja kyllähän siellä sitte ryskittii taas menemää, vaikkei voittoa tullukkaa (en ymmärrä mikä siinä on, kun en pysy Vaajakosken Terän miesten mukana, vaikka kuinka nelistän.. hahahaa). Joukkueen sijotus tais olla mun ankkuripöljäilyjen jälkeen kuues.

Aikku%20799.jpg

No vaikka tuli tosiaa vähä pöljäilltyä viimesellä mäellä, ni en jaksanu kauaa mököttää. Koska kisassa oli muuten vaa nii lystikästä, tämmöset höpökisat on vaa nii kunkkuja! <3

Sitten tuli perjantai ja pyhitin sen päivän makeisten syömiselle!

Nimittäi lauantaina pitiki taas pistää tossua toisen eteen. Kisapaikkana oli Aitoon hieno urheilukenttä (johon ei oo veetty sähköjä, vettä, tai mitää muutakaa infraa. Taino menee sinne sentää tie!) ja kisan nimenä Aitoo Trail. Eli tää oli sitä trendikkäintä polkujuoksua! Tosin oon mää joskus vähä pienemmilläki poluilla juossu, aika leveetä baanaa siellä oli tarjolla suurin osa matkaa. No joka tapauksessa täähän oli oikei mainio maalaiskisa, vaikka osallistujia oli toista sataa. Varsin hieno kisatunnelma ja puitteet kohillaa, oikei penkkejä ja pöytiä laitettu nurmikolle. Ja aurinkoki paisto! Kisassa oikeet juoksijat paino 21km, mut mää tyydyin 7 kilsan kisakierrokseen.

aitoonousu2.jpg
(ilahdutti suuresti tämä kisajärjestäjän otos mun perseestä! hahahahaa)

Nää lyhyet juoksukisat on aikamoisia, ku urku pitäis olla auki samantei ku lähtökomennus on annettu. Mut mulla on koneen käynnistymine sen verran hidasta, et usein saan sen matkavauhin kiihyteltyä vasta jossai kilsan jälkee (jos sillonkaa). Ja siinä vaiheessaha pitkänmatkan kärkiki oli jo karannu. No nelistin sieltä sitte kuitenki sen verran kohtuullisesti, että maaliin tulin ekana. Ja sain nii paljo palkintoja, mitaleja ja pokaaleja et ei käet ja kaulat meinannu riittää! Ja maalissa ootti vielä soppatarjoilu, joka oli nii hyvää et piti iha santsata. Eli suosittelen kyllä Aitoo Trailia lämpimästi, ens kesänä taas!

IMG_3263.jpg
Hieno nainen pyyhkii nenänsä ennen mitalin jakoa!

Sunnuntaina oliki sitte semmone olo, et tällä viikolla on nelistetty iha riittävästi. Ja kävin vaa tallustelemassa pari tuntia tuolla Vaajakosken maastoissa ja pohdiskelin kaikenlaisia syviä mietteitä ja ynnä- sekä kertolaskuja!

Sen pituinen se viikko! Mahtavia pikkukisoja kerty viikossa kolme ja urheilumäärää yhteensä jotain 10,5 tuntia. Parin päivän päästä onki eessä vähä isommat karkelot, kun vuorossa on Jukola Paimiossa! Voihan hip hei! En oo vielä päättäny juoksenko myös yöllä, mutta ensteks viipotetaan se Venlojen viesti kuitennii. Mut onki nimetty meiän joukkueessa edustamaan "kokemusta", ilman mua joukkueen keski-ikä taitaa olla noin 17 vuotta, hahahaa.

Jukolan jälkeen alkaa viime viikkojen valmistelut kohti Korttiinan koitosta, eessä 47 kivistä kilometriä. Hiphei

t. ikinuori kispe kispersson!