Moi, jottei tästä ny tulis joku saakelin vauvablogi, ni onkin aika palata niihi oikeisiin aihepiireihin. Eli purnaamiseen!
Pitiki nimittäi kertoo muutama juttu, jota en tajua.

1. Rusinat pullasta
Tiedätte varmaan sen urpon sanonnan, jolla paheksutaan jotain kun se "poimii rusinat pullasta". Jos oon oikei ymmärtäny ni tätä samaa asiaa voi myös lähestyä lauseenparrella "kuorii kermat päältä". No tää jälkimmäinen on sinäänsä ymmärrettävämpi (paitsi jos on semmone, joka suosii vaa rasvattomia tuotteita!). Mut tää pullan poiminta, tai siis rusinan, on aivan ääliömäine sanonta. Ne rusinatha nimenomaan pitää poimia pullasta, koska ne on se pahin kohta ja pilaa pullan ku pullan. Jos siis joku ajattelematon pullanleipoja on ne jostai syystä sinne mukaa laittanu. Mutta se, että rusinan poimijaa jotenkin yleisesti pitäs paheksua on kyllä väärin. Rusinan poimijoille pitää taputtaa!

2. Brunssi
Brunssihan on nykysin trendikäs muoto käyä viikonloppusin lataamassa lounasähky, eli ähärit siinä alkuiltapäivästä. No ähärithä on iha paikallaa, mutta toi ruokailun nimihän on iha perseestä. Et siinä yhistyy prekfästi ja luntsi. Mut en tajuu sitä logiikkaa, et aamupala ja lounas yhistetää ja syyää niitä joskus iltapäivästä. Kuinka helvetissä ihmine säilyy hengissä sinne asti? Jos nää kaks päivän ekaa ateriaa yhistetää, ni eiks niitä pitäs syyä (ja olla tarjolla) viimestää siinä joskus aamupäivällä, kympin aikohi?

3. Periksiantamattomuuden ihailu
Ei ny tietty aina tarvi hanskojen tippua käestä heti, ku hommat menee vähä perseellee. Mut se ettei tajua antaa ajoissa periks on kyllä silkkaa typeryyttä. Esmerkiks tässä kun on näitä mestaruuskisoja yleisurheilussa ja sit siellä juostaa rataa puolituntia ympäri jollai rasitusmurtuneella lonkalla ja ollaa viimeisiä ja sitte sitä vielä selostaja kehuu, et kuinka sinnikäs ja periks antamaton urheilija onkaan kyseessä! Voi saatana sentää.

IMG_9182.jpg
Ja sitte vielä nää, jotka lähtee ajelemaa fillarilla aivan liian lyhyessä mekossa, ku pyöräilysääki näyttä oikei lupaavalta! Kiesus.