Moi, ootko muistanu jo käyä vetämässä lipun salkoon?
Tänäänhä vietetää vuoden merkittävintä teemapäivää, eli vasenkätisten päivää!
Kyllä, uskokaa tai älkää, myös tälle erityisryhmittymälle on suotu oma juhlapäivä. Vasenkätisyyshän on taivaan lahja, jonka saaneiden pitäs saada myös valtiolta avustusta ja omalta kunnalta apuvälineitä. Esim. vasemman käden pesisräpylöitä sekä kyniä, joissa on kuivahko muste. Lisäks kaikki Siwat pitäs velvottaa liimaamaan se kassan kynäteline toiselle puolelle, ni mahtus ihmine piirtelemää nimeensä niihi kuitteihi!

Nimenpiirtelijän neuvolamerkintöihin on tosin jo 80-luvun alkupuolella kirjattu ”havaittu molempikätisyyttä” joten arjesta on selvitty ja ruoka on jokseenkin osunu suuhu myös oikeekätisten lusikoilla. Tosin havaitsin vasta pari kuukautta sitte, että muut ihmiset pitää haarukkaa ja lusikkaa eri käsissä. Mikäs saatanan idea siinä o? 
Eiks siinä oo sama logiikka, kun et kirjottas vekselit vasemmalla käellä?
(tiesittekö muute, että sanonta ”ota lusikka kauniiseen käteen” tarkottaa suomeks, että lusikka oikeeseen käteen. Se on sieltä viron kielestä kotosin se!)No on tässä vasemman puolisessa (tai ehkä etenki molempikätisessä) maailmassa jotai vaikeuskertoimiaki. En oo vieläkää oppinu oikeeta ja vasenta (rusetin oon jo oppinu!). Taino, jos aikaa on rauhassa pohdiskella ni kyllä ne sieltä jossain vaiheessa löytyy. Mutta voi saatana ku joku sanoo autossa et käänny tosta oikeelle (tai vasemmalle), ni iha hieman menee pasmat sekasi. Ei  varmaa kertaakaa oo menny oikei eka yrittämällä. Hätäpäissää ei oo mitää toivoo hahmottaa kumpi on kumpi (yhellä ystävällä on tälle oikee-vasen syndroomalle likeinen kuuro-sokee syndrooma. Eli eli puuttuva kyky hahmottaa onks liikennevalojen piippaus suunnattu sokeille vai kuuroille. hahahaha).

No onneks Hesariki oli tehny asiasta oikei koko sivun jutun, jossa neuvottii et miten vasenkätisen lapsen kanssa voi selviytyä. Ymmärsin (näinkin nokkelasti, 33 vuotiaana, DI, KTM yhdistelmällä) vihdoin miks semmosen nokkalla varustetun kauhan käyttö on nii vaikeeta. Hahaha voivittu se nokkaha on väärällä puolella!

Onneks oli listattuna myös muut historian tärkeet merkkivasurit:
  • Osama bin Laden
  • Bart Simpson