Mikä jumalauta siinä on, ettei suomalaiset voi olla niinku Suomessa ollaa. Et joka saatanan talvi alkaa se itku että o kylmää ja pimeetä ja nii synkkää ettei keksitä mitää muutaku masennutaa (tai sitte o liikaa lunta tai muuta ihan helvetin traagista pilaamassa sitä talvee).  Ja sitte vittusoikoo joka tuutissa viljellää että ku on pimeetä ja sataa lunta vaakatasossa ni kyllä ihmisen tekee mieli aurinkoo ja uimarannalle köllimää.
Väärin. Ei tee. Sillon tekee mieli hiihtämää.

En kyllä todellakaa lähe kesken talven lumien mihinkää kookossaarille. Jumalauta silloha menis hyvät hiihtokelit sivu suun! Talvella matkakohteiks hyväksytään vaan ne paikat, jossa on vähintää saman verran lunta ku kotona. Ja ku kerran tuli puheeks, ni seuraava matkakohde onki Oslon MM-hiihot maaliskuun alussa. En tosin oo iha varma riittääkö tän talven näytöt kisalippuu, mut näkeehä ne hiihot sitte ilman lippua siellä ladun varressaki! haha

Näyttöjä tosin kävinki tossa just yks viikonloppu antamassa. Laajensin taas lajivalikoimaa osallistumalla Keski-Suomen aluemestaruuskisaan hiihtosuunnistuksen pari-sprintissä. (tärkeitä on alottaa jos ei mahollisimman helpon nimisissä koitoksissa, ni huipulta kuitenki). Ja meno oliki muute melkosta. Jumalauta eihä siellä ollu mitää jakoo, ku maailman mestareita suihkii ohi oikeelta ja vasemmalta. Ei oo mitää pikku karkeloita nimittäi nää keskisuomalaiset ottelut!

No näyttöjä on annettu myös muissa lajeissa. Oon nimittäi käyny jo ainaki kaks kertaa luistelemassa tossa lähikentällä tänä talvena! Taisin vähä myöhästyä EM-kisakoneesta, mut näyttöjä voi onneks antaa myös sellasille tahoille, jotka osaa kispe-tätin skilssejä oikein arvostaa.


Näin se sujuu, kiemuraliuku! (ei siis makkara- vaan se toine)

Ja katsopa tätä!

Hahahah, sitte eiku kuolemanspiraali seuraavaks!

Oon muute löytäny vihdoin sen yli 20 vuotta sitte kadonneen piruettini jostai tänä talvena, jumalauta että muute pyörii! (katseenkohdistuksessa on tosin ehkä vähän vielä tekemistä, pitää aina hetkoinen hengitellä syvään ja ootella näön palautumista sen kieputuksen jälkee..) Ja sirklatakin osaan jossain määrin eri ilmansuuntiin! Ja luistimissa o uudet nauhat ni ne saa jalkaanki ilman et tarvii avata neljää eri solmua. Oi mahtavaa.

Ja kausi senku jatkuu, jos tästä saatanallisesta kröhästäni tokenen, ni viikonloppuna onki sitte taas yks kohokohta eessä, nimittäi talvinen kansallispuisto-visiitti. Uujee.

Heippa!

PS: Nii mikä saatana tuo mainospalkki tossa alareunassa oikei o? Meinaako ne nyt ihan tosissaa että mää maksan jumalauta jotai siitä riemusta ettei mun plokissa olis mainoksia? Jos joku nikkari osaa kertoo miten sen saa pois maksamatta, ni tarjoon kahveet