Jee. Kesäloman eka viikko vietetty ja Tour de France saatu maalii, ni ehtii taas kirjotella! Oon lukenu kaikista trendikkäistä sporttiblogeista (joissa on joka päivä vähintää viistoista peilin kautta otettua kännykuvaa, joissa koitetaan epätoivosesti asettua sopivaan valoon, jotta kikspäk ikäänku piirtyis siihe mahalle ja pers näyttäis harvinaisen pyöreelle ja joissa myös jaksetaan päivittäin listata joka saatanan painonnosto ja sarja, jota on taas siellä salilla tehty) että siis hei myös lomalla voi treenata!!! Öööh.. eiks lomaa nimenomaan pidetä just sen takia, et ehtii treenata?

No mutta loma siis alko Vuokatissa, johon piti kiireen vilkkaan palata kattomaan suunnistuksen MM-kisoja. Ja siellähä oli varsin hienoa.

Samalla juoksin Kainuun rastiviikon viimesen osakisan ja se sujukin varsin mainiosti. Etenki jos vertailukohtana oli se edellisessä jaksossa kuvailtu ensmäinen osakilpailu. Kisahuuman jälkeen jäin vielä lisäyöks Vuokattii ja kävin sunnuntai-aamutuimaa juoksemassa MM-pitkän matkan maastossa. Ja kun nii timanttisii maisemii kerranki pääs, ni innostuin pinkomaa radan vielä samantei toiseenki suuntaa. Laatuaikaa koko rahan eestä, sano!

No mutta sitte palasinki kotipesään. Ja täällähä on tosiaa kesän parhaat ajat meneillää, ku marjat alkaa kypsymää. Ja missäpä muualla sitä onkaa taas vietetty päivät pitkät, ku tuolla vattupuskissa. Ja satoaikaan kuuluu tietty myös nauriit. Ja oon tainnu joskus ennenki kehua, et nauriit saa (ainakin mun suolistossa) aikaan melkosen hämmästyttäviä käymis- / mätänemisreaktioita. Voi hyvä jumala mille mää taas haisen! Mutta nauriit ku on nii mahottoman herkullisia, ni kyllähä tän savusumu-aikakauden aina kerran vuodessa kestää!

Juu, mutta mikä onkaa nyt viime päivinä ollu tärkeempää ku se että Englannissa on nyt syntyny tenava! Voi mahotonta, siellä on kaikki valopäät viikonpäivät jo telttaillu jossai hospitaalin oven pielessä oottamassa, että uus kunkku syntyis! Siis oottamassa. Eiköhän se nyt, vittusoikoo, synny ilmanki. No ei siinä vielä kaikki, vaa sitte ku kunkku on saatu maailmaa, ni siitä kirjotetaa hieno syntymätodistus, leimat ja ruusukkeet kylkee ja sitte sitä saatanan lappua kuletetaa jossai riemukulkueessa halki miljoonakaupungin ja laitetaa lopulta esille johonki saatanan telineesee palatsin pihamaalle.

Syntymätodistus asetetaan näytille Buckinghamin palatsin pihalle.

Öööh, kyllä mää ymmärrän et ku Tsaaarls synty, ni tuo oli varmastiki ihan passeli tiedotuskanava. Oliskoha kuitenki nykypäivänä päässy pikkuse helpommalla, jos joku olis viittiny pyöräyttää siitä lappusesta peedeeäffän ja pistäny sen jakoo? Olis siellä linnan pihallaki hieman helpompi tihrustaa sitä todistusaineistoo omalta padilta, ku jostai sadan metrin päästä lippusiiman takaa (jos nyt siis jätetään kysymys: ketä vittua kiinnostaa joku syntymätodistus? huomioimatta).

Mutta nyt kyllä jo nälkä kurniiki (nauriksen kaverina) suolistossa siihe mallii, et pitää siirtyä köökin puolelle. Hilirimpsis!