Juu, nyt kun kevät koitti ni oliki aika vaihtaa talvivarustus kesätamineisiin. Ku tässä onnettomassa siti-asunnossa ei oo parveketta, ni kaikki oleelline on säilöttynä eteiseen ja saunaan (tiesittekö muuten miks kiukaan ympärillä on se kaide? ni tietty että sukset pysyy paremmi pystyssä!)
No nyt eteine näyttää tältä:

Ja tarkkasilmäsimmät jo varmaa pongaski kevään ekan haaverin. Voi saatana että. Tuossa ykspäivä innostuin ku sain viimein klossit uusiin kenkii (koska vanhat pyöräkengät hävis mystisesti muutossa ja tietty pitää olla semmoset polkimet, ettei niihin rimmaavia osia löydy iha joka hyllystä..) ni sitte eiku tukka hulmuten polkemaa lenkkiä! Aurinko paisto ja kaikki oli parasta. Ni ehin ehkä pari kilsaa polkee, ku saatana soikoo takakumi puhkes! Se tyhjeni noin kymmenessä sekunnissa ja sitte oliki helvetin hauskaa kävellä kotii niissä präniköissä kengissä, ei varmaa hiertäny yhtää kantapää ei.

Mutta eteisestä voi muute pongata muutaki kevään uutuutta. Nimittäi spiid kros kakkosen uusin kuosi on toi oranssi. Jos en oo muistanu aikasemmin mainita, ni Salomonin SpeedCross II on ylivoimasesti maailman paras lenkkari. Ja nimenomaan maastolenkkari. Vanhat (mustat, kuvan alalaita) onki jo juostu hieman puhki useemmasta kohasta.
Ja ei siinä vielä kaikki! Kevään eniten kuumin uutuus suunnistusrintamalla on tietty Aispukit, ne on sitte noi somat keltaviheriät (vierellään muutaman ylä- ja alamäen jo nähneet VJ:n integraattorit). Niitä en oo tosin vielä tositoimissa testannu, mutta pururataolosuhteissa ne tuntu jalassa yllättävän kepeiltä. Ehkä tälle kesälle pitää sit keksiä joku uus selitys, ku tossut ei heilu toivottuu tahtii kisoissa.

Nomutta ku sanat kerran kertoo enemmä ku tuhat kuvaa, ni laitetaa lisää kuvia. Olin nimittäi viime viikolla konsultoinnin kehityspäivillä ja niitä pidettii Pulkkilanharjulla, Vääksyn kupeessa. Ja poikettiimpa samalla paikallisen myllärin luona. Voi että siellä oli parasta, jumalauta ostin nii monta säkkiä itte jauhettua kaurarouhetta ja ruislesettä ja spelttijotain ja ties mitä myllynkiviä, et hyvä että selvisin lastin kanssa kotii.

Kyllä ny kelpaa keitellä puuroo ja suoli kiittää!

Niijoo ja siellä Pulkkilanharjulla tuli myös ikäänkuin uus merkintä kansallispuistokokoelmaan, kun kävin lenkillä Päijänteen kansallispuistossa. Jos nyt iha tarkkoja ollaa, ni tän kyseisen puiston pääkohde lienee Kelventeen saari siellä Päijänteellä, mutta paremman (vai veneen?) puutteessa tää maitse saavutettava osakin nyt kelpasi. Siellä oli vallan hauskaa, niinku kansallispuistossa aina.

Mutta ku kerran vauhtiin pääsin näitten vesistöjen kanssa, ni viikonlopuks piti keksiä jotai tekemistä. Ni eiku äkkiä intterkuuklesta joku mökki Puumalasta ja eiku Saimaalle! Voi että, sielläpä sitä oliki. Pikkusen oli siistiä syyä karkkia ja möllöttää saaressa Saimaalla (saareen tosin meni tie, onko se sillon saari?). Laatuelämää, tottakai.

Oon siis iha ite ottanu nää kuvat puhelimella, eikös oo saatanan hienoja? Mutta kerkisin mää tossa ykspäivänä myös kameran toiselle puolelle. Tässä sitä ollaa aamutuimaa lähössä suunnistuskisoihi, ilmeisesti mielessä on jo tiukasti kisan jälkeen luvassa olevat makeiset!

Juujuu! No mutta kohta onki vappu ja firmalla pirskeet keskiviikkona. Mennää oikei johonki jatseille Tapiolaa ja sitä enne tietty ilmasta juomaa offisella. Itse oon tietty kiinnostunu enemmä siitä ilmasesta ruuasta, mut eiköhä sitäki oo tarjolla. Muutama munkki voiski itse asiassa mennä ihan ok.

Nyt meen keittää sitä puuroo, heippa!