Hii å-håi! Meinasin unohtaa iha kertoo, ku kävin tuossa pari viikkoo sitte oikei ulkomaan matkoilla. Tanskan maalla asti! Ja siellähän oli oikei miellyttävää! 
Ensmäisenä ohjelmassa oli päivä Köppenhaminassa ja kuten jokainen kyseisessä kaupungissa vieraillut tietää, siellä kandee hommata ittellee fillari. No näin tehtii. Taino tietty siinä pyörävuokraamon aukeemista ootellessa ehti käyä syömässä pari aamupalaa. Oi herranpieksut, että matkoilla ja kuppiloissa aina aamupala maistuuki!

IMG_3895%20%28kopio%29.jpg

Sitte eiku pyörän selkään ja sielläpä sitte poljettii koko päivä ympäri kyliä. Välillä tosin piti käyä vähä tankkaamassa!

IMG_7276%20%28kopio%29.jpg
kispellä meinaa mennä hyvät sumpit sivu suun, ku pitää keskittyä pullan syöntiin!

Illemmalla sitten vaihettiin menopeli nelipyöräseks ja sitte eiku huristeltii pari sataa kilsaa kohti maaseutua, Odensen liepeille. Ja sen jälkee ohjelmassa oliki kaks päivää tiukkaa möllimistä! Ja syömistä! Ja päiväunien nukkumista! Ja syömistä! Tosin kun majatalossa oli tarjolla fillarit, ni pitihä siinä käy lauantain ratoks joku kolme tuntia polkemassa pitkin meren rantoja ja kiemuraisia maaseudun teitä. Ja ostaa tienposkessa olleista kojuista jättisäkillinen omenoita (20 kruunua!), maissia, kurpitsaa ja omenamehua. Ni jakso sitte taas.

IMG_3907%20%28kopio%29.jpg
Bjarne Riisilta lainasin ton menopelin!

Kun oli syöty, möllitty ja nukuttu tarpeeks, ni oliki seuraava päivä ja sillo käytii näön vuoks vähä köpsimässä meren rannassa. Keli oli ku morsiusneito ja näky melkei Kattegatin, ellei peräti Atlantin vastarannalle asti! Ja kyllähä siitä sumussa samoilusta jo nii uupuki, et piti jatkaa syömistä ja sohvalla möllimistä kiireesti!

Sen pituinen se!

Sitten voisin kertoa miten tässä viime aikoina on urheilut sujuneet. No vähä nii ja näi! Juoksu on jostai syystä maistunu vähä nihkeemmi, ni en sitte oo juossu! Tai no oommää sentää kerran pari viikossa käyny nelistämässä pitkin mettiä. Mut jottei ny menis aivan makaamiseks (ja huolella hiottu kunto vaan alkais surkastumaa!), ni oonki sitte tehny lenkit pääosin sauvojen kanssa viuhtoen. Alleviivattakoon nyt kuitenki - ettei mun maine iha kokonaa menis -  et tässä on kyse iha totisesta sauvomisesta, tottakai.

IMG_3918.jpg

Lisäks oon koittanu vähä muistella mitä monipuolisuus vois tarkottaa ja käyny ajamassa spinniki-pyörällä itteni pintahikeen ehkä kerran viikossa. Ja voimailua, etenki kyykkäämistä eri muodoissaan on tullu tehtyä suht paljo. Jospa sitä sitte taas olis enskesänä entistä vahvemmat kintut, joilla juosta karkuun metsän eläimiä! Keskimäärin oon saanu aikaseks jotai 8 tunnin viikkoja, mikä on kyllä aika ujoa määrää (yleensä marraskuussa oon tahkonnu jotai 10-12 tunnin viikkoja).
Esmerkiks tällä viikolla meno on näyttäny tämmöseltä:

Ma: Puntti 0.45 h + sauvalenkki 1.30 h 
Ti: Spinninki 0.50 h
Ke: Juoksu 1.20 h (lampun kanssa poluilla kaatosateessa, uujee!)
To: Puntti 0.45 h
Pe: Sauvalenkki 1.40 h
La: Juoksu 1.00 h (6 x 4 min vedot)
Su: Suksistudion pikkujouluista toipumista

Yht: noin 8 h

IMG_7410%20%28kopio%29.jpg
Vetotreenissä on tärkeää riittävän innokas ja kovavauhtinen vetomies!

No onneks kohta tähänki saahaan (ehkä!) muutos, ku ensviikolla pääsee (uujee!!) Pyhän lumille avaamaan hiihtokauden. Voihan hiphei. Hiihtämää tässä onki jo tehny mieli ja saattaa olla, että siellä muutama tunti tulee sitte sivakoitua! Onneks sain eile Suksistudiolta kaluston hiottuna ja vimosen päälle luistavana, ni kelpaa lähtee lykkimää!

Ja onneks Jyväskyläänki saatii talvi, ni voi alkaa fiilistellä. Kispen torpallaki on jo joulu! <3

IMG_7414.jpg