Uujee, ku tarpeeks kauan ja kovasti meinaa jotaki, ni joskus saattaa käydä niinki, et saa jotai aikaseks! Ja Tour de Francea kattomaan on meinattu vuos kaudet, voi saakeli että onki. Ja sit joka heinäkuun puoliväli oon ihmetelly, et miks katon kisaa taas kotisohvalla.
Mutta tänä kesänä asiaan vihdoin tulee muutos ja aivan tuota pikaa lentokoje kiidättää mut kohti Etelä-Franskaa, jossa poljetaa ensviikolla tuurin ratkasevat vuoristoetapit. Turmalee, täältä tullaan!

tourmalet-normal.jpg

No jotta tuonne päin maailmaa pääsee, ni tällä kertaa haetaanki vauhtia oikei rajan takaa! Eli ensmäinen määränpää on Bilbao Espanjan puolella. Ja kun Pilpao ei varsinaisesti oo kovin tuttu paikka, ni kysyin sitte intterkuuklelta että mitäs siellä oikei on. Ni hahaha siellähä on se Kukkenhaimin museo, josta Helsingissäkin on jaksettu touhuta jo pitempää! Ja tää onki muute yks aihe, jota en oikei ymmärrä. Et minkä tahansa kaupungin turismisivuilla on aina hirmu lista kaikista väsyneistä museoista, kirkoista, näyttelyistä ja muista hurjan mielenkiintosista kohteista. Niihinkö ihmisen sitte pitäs mennä pyörimää päivät pitkät? Ja se mikä oikeesti olis mielenkiintosta, eli missä on kaupungin parhaat polut ja maastoreitit, ni voisaatana yhtää mistää et löydä niistä karttaa! (poikkeuksena tästä mainittakoon Sveitsi, jossa tämä asia on erittäin mallikkaasti hoidettu). 

No mutta, eiköhä sielläki jotai tekemistä keksi. Ja ettei tärkein unohtus ja itse kukin pääsis Tourin tunnelmaan mukaan, ni aattelin esitellä suosikkikuskit!

Ykkösenä on iki-suosikki Andy Schleck!

andy-normal.jpg

Vieläki mua kalvaa miten takavuosina Ändin mestaruus vietii herrasmies-sääntöjen vastasesti (vaikka se pokaali sitte myöhemmi postissa tuliki, ni eihä se oo oikei!). Pyöräilyssähä on mahtavia ne herrasmies-säännöt, et esimerkiks sillo ei oteta irtiottoja, ku toiset on tienposkessa kusella (tai kuten tässä Ändin tapauksessa, sillonkaa ei saa karata, ku kisakumppanilla tulee teknisvika fillarii!). Ja sitte jos etapilla ajetaa jonkun kisaajan kotikylän halki, ni se saa vähä keulia etukätee muulta porukalta karkuu ja mennä sinne tervehtimää sukulaisiaa!

Oho, taisin eksyä aiheesta! No Andy ei valitettavasti oo enää tän vuoden Tourilla mukana, mutta onneks muut suosikit on!

Toinen suursuosikki on Thomas Voeckler!

thomas-normal.jpg

Tomaa Tomaa Tomaa! tulee aina hihkuttua, kun tää franskalaine lähtee runnomaa karkuu! Ehkä ikimuistosimpia Tomaan ajoja oi vuoden 2012 Tour, jossa mies sinnitteli keltapaidassa yhden vuorietapin ja lopulta joutu luopumaa siitä, ku seuraavana päivänä kaverit veti nousussa vähä liian reippaaseen tahtiin. Hahaha.

Allez Allez Thomas!

Ja sitte kolmas suosikki: Peter Sagan!

sagan-normal.jpg

Peetterhän on kirimiehiä, mut ei siinä kaikki. Mies on aika kätevä pyörän selässä muutenki! Pitänee vähä harjotella, et saa itekki fillarin noin näppärästi telineesee!

Noniin, kaikki on siis valmista, tour täältä tullaan!

Loppuun vielä kotimaan viihdettä. Kävin tossa taas ykspäivä vesijuoksemassa huvikseni, mut kukapa sitä jaksais kovin kauaa polkee paikoillaa, ku yhtä hyvin voi tehä tieteellisiä kokeita, et uppooko märkäpuvussa ja kellukkeissa, jos hyppää pommilla!

IMG_3389-normal.jpg

Eikun heikun keikun!