Oi jumalauta.
Oon kohta 33 vuotta haaveillu vohveliraudasta. Et sit ku mulla on semmone rauta.... ja oi että olis mahtavaa jos olis semmone. Ja sillälailla. Ala-asteella oli ystävä, jonka äitee oli Virosta ja niillä oli semmone mahtava rauta, et se vohveli oli hetken aikaa iha lötkö mut sit se kovettu ihan rapeeks. Et pysty tekee vaikka jätskitötteröitä siitä! (tosin se saatto myös johtua siitä taikinasta, nyt ku tarkemmin pohtii. mut mitä sitä ny vanhoja hyviä muistoja sotkemaa jollai toissijaisuuksilla!) (Tajusin muuten ehkä 15 vuotta myöhemmin, miks sillon 80-luvulla niiden olohuoneen seinällä roikku semmone musta-sini-valkee lippu.. eläköön sivistys!)
Oho eksyinköhä mää taas aiheesta?

Nonii, mutta viime perjantaina se yhtäkkiä iski. Että ei saatana, määhä oon 32 vuotta ja saan ostaa ittelleni sen saatanan raudan iha just sillo ku haluan! Et mitä perkelettä tässä enää ootellaa. Ja eiku samantei kokka kohti teknisvälinekauppaa ja että antakaa tänne se paras rauta heti! (ylläri et myyjä ei tienny mikä niistä raudoista on paras, no nää nyt on tälläsiä erilaisia... mitävittua, eikö sitä varte oo TM:n testit olemassa, et myyjät ne tavaa?). No vanha niksi näihi kiperii tilanteisiinha on, et kallein on paras. Ja eiku äkkiä kotii vohvelin paistoo!

Ja voi herran pieksut että muuten on silkkaa mahtavuutta! Oon paistellu vohvelia melkei joka päivä ja joka kerta meinaa tulla onnen kyyneleet!

Ja mikä parhainta, nii näitä voi syyä aamulla ja illalla ja lounalla ja voivittu vaikka ehtoollisella! Ja jos on juhlapäivä, ni päälle voi sivellä vaikka nutellaa. Tai sitte arkena laittaa juustoo ja kinkkuu!

Ja jos joku alkaa nyt voihkimaa, et siis hei eihä noita voi syyä ku siis hei niissä on hiilarii ja siis kääk hei jotain valkostajauhoo!! Ni voi vittu, yhyyy! Nii määpä kerron reseptiikan:

- Munia (erota valkoset ja keltaset osat ja vatkaa ne valkoset keskenää)
- Maitua lorahus ja laita vaikka jukurttiaki, tai sen semmosta! Sekottele keltasten kanssa
- Pistä ny jo jotai rasvaaki (mitä enempi, sen parempi, sano!)
- Sekottele jossai kipossa proteiinipulveria, jauhoja, jotai kuituja ja leivinjauhoo, suolaa (tai sokeria, kumpi maistuu paremmalle) ja sillälailla ja kippaa sinne keltasen värisen sotkun sekaa. Ja lappaa vielä lopulta ne valkosetki vaahot mukaa.
- Ja eiku paistelemaa!

t. leipur hiiva!