Moi

oonkoha muistanu kertoo kuinka paljo vituittaa, ku ihmiset jostai oikeista firmoista lähettää jotai olevinaa tärkeitäki dokumentteja, esim. Supplier Quality Audit Schemejä (tai muuta jonninjoutavaa) wöördina (tai vielä pahempaa: rtf:nä). Voi vittu, eikö niitä nyt voi mitenkää ajaa peedeeäffiks, et ne edes näyttäis siltä, et niissä on jotai oikeeta asiaa?

Sitte tietty niissä on jotai vekkuleita asetuksia ja kuvia tehtynä jollain mikrosoftin kikkareella ja sitte ku koitat avata niitä esim mäktietokoneella, ni ylläri että ne kaikki menee iha päi vittua ja koko dokkari on semmone sekasotku, ettei sitä viiti edes lukee. Ja sitte siihen on varmuuden vuoks jätetty jotain track changes ja muita vitsikkäitä toimintoja päälle, jonka jälkee homma on vaa yhtä saatanaa.

 

Toinen mikä on näinä maailman aikoina hurrrjan hienoa on tää elintarvikeviranomaisen touhuamine. Ku tuossa naapurissa Vaajakummun koululla otettii jo taannoin käyttöö semmone nerokas systeemi, et jos koululaisten jäliltä jää vähä nakkikeittoo kattilanpohjalle, ni ruokalan ulko-oveen tulee lappu että ruokaa olis. Ja sit sinne saa kaikki nälkäset mennä syömää ne loput jollai parilla markalla. Ja luonto ja ihmiskunta kiittää!

original-normal.jpg

No sitte on todettu että tää toiminta on kertakaikkisen loistavaa ja tätähä vois koklata muuallaki. Ni esim. Vantaalla ajatuksena oli, et se ylijäämäruoka kuskataa johonki työttömien pajalle (tms.) jossa sitte nälissään olevat voi sitä ruokaa popsia. Ni sehä meinas mennä perseellee jo heti alkumetreillä. Katos ku ruokaha ei missää nimessä saa jäähtyä alle 70 asteiseks ennen tarjoilua, ku ilmeisesti sitte kaikki kuolee. Ja sehä ei tietenkää riitä, että sen jäähtyneen ruuan lämmittäis uusiks, koska eihä jumalauta niin saa tehä!

No onneks ne sitte sai Vantaalla vehkeet toimimaa siihe mallii, et fataalia poikkeamaa lämpöketjussa ei pääse tapahtuu. No sitähä luulis, et vaikeudet on siis voitettu, mutta ehei! Kun joskus voi käyä nii, että sitä ylijäämäruokaa tuleeki kouluista nii paljo, et sitä jää vielä siellä jälkijakelupaikassaki yli. Ni mitäs sillä tehää!

Emännät oli ehottanu, että eiku loput makaroonilootat pakkasee ja syyä ne sitte joku toinen päivä, ku tarvetta tulee. Ni ei nii voi tehä! Voi saatana, viranomainen kiels tänki, ku niillä ei ollu tarpeeks tehokkaita jäähdytyslaitteita ja semmosta ruokaa ei saa tarjota ihmisille, joka ei oo asianmukasesti pakastettu!

Voi saatana sentää. Onko kenenkää kotona jotai teollisuusimuria, jolla ylijääneet ruuat jäähdytetää parissa sekunnissa? Ruokaha jätetää pöyälle jäähtyy ja sit ku se on siinä tarpeeks kauan seissy, ni joko jääkaappii, tai pakkasee (syksyllä ja talvella ruuat voi toki lykätä suoraa pihalle). Ja aika harva on kotonaa kuollu tän hienon kylmäketjun seuraamuksii. Mut jostain syystä sama ruoka muuttuu ydinjätteeks siellä työpajan köökissä, jos sitä ei käsitellä viranomaismääräysten mukasesti.

Näissä terveys- ja elintarvikeviranomaisten nillityksissä eniten vituttaa kaikki se, et niissä otetaa aina sen pienimmän riskin kautta linjaus. Et jos nyt vaikka yks tuhannesta syöjästä saa vähä suolenväänteitä siitä jäähtyneestä nakkikeitosta, ni voivittu mitä sitte! Kaikki muut sai mahan täytee ja ilosen mielen. Kyllä se yks onneton siitä kuitenki toipuu ja silläki on parempi mieli, ku muitten ei tarvinu olla nälissää.

 

Noniin, sitten muihin asioihin!
Oon taas tointunu jonkin asteisee juoksukuntoo Pyhän seikkailujen jäljiltä. Ja kävin oikei tuossa männäviikolla kipittämässä muutaman spinttisuunnistuskisan. Ja usko tai älä, onnistuin jopa voittamaan toisen niistä!

IMG_3410-normal.jpg

(näin vauhdikkaita menijöitä voi tavata Mikkelissä!)

Eilen kävin sitte taas osallistumassa järven ympärijuoksuu, tällä kertaa Juupajoen kauniissa kansallismaisemissa. Matkaa oli soratietä pitkin reipas 12 kilsaa ja voi saatana sentää millasen olotilan sitä aina saakaa aikaseks noissa juoksukisoissa. Meniki melkei puolille öin, että pystyin jotai syömää ja vieläki vähä heikottaa. No kisa oli siis kerrassaan mainio, aivan saatanalliset nousut oli reitille löytyny ja tarjolla oli kaffetta ja pullaa jo ennen starttia. Ja palkinnoks kaikki sai sukulakun! haha

kuva%201-normal.jpg

Ensviikolla kisaillaan sitte taas suomenmestaruuksista, uskoisin mitalisauman olevan todella heikko!

heissulivei!