Juu, joskus tossa jo kerkesin manata sitä saatanan touhotusta sen sikainfluenssan kanssa. No eilenhä oli jo lehessä uutine, että tän maailman ravistavan skandaali-epidemian suhteen ollaan Suomessa jo siirrytty laantuma, vai mihinlie taantuma-vaiheeseen. Et yhteensä Suomessa on tähä mennessä tullu pöyristyttävät 300 tartuntaa, mutta nyt viikossa jo selkeesti vähempi ku vaikka tuossa elokuussa oli. Hahahah voivittu että. Siis kolmesataa. Ja samaisen uutisen mukaan ne valtion tilaamat 5 miljoonaa sikarokotetta on iha tuotapikaa saapumassa maaha. Ku Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli vuoden 2008 lopussa 5 326 000 asukasta, ni voin heti helpottaa tätä valintaa et kuka jää ilman, ilmottautumalla niiden joukkoon jotka ei todellakaan kyseistä rokotusta aio ottaa. Voi saatana sentää, että pitää. 

Sitä paitsi tää sikatorjunta on muutenki menny nii naurettavuuksii, et nykyää käsidesi-pötilöt löytyy nii kuntosalilta ku Siwan kassalta. Ja yliopiston vessassaki on ohjeet mite kädet pestää, ettei vaa tartu! Kas kun ei neuvota, miten vessa vedetää. Ja kakka pyyhitää. Entäs jos vaa sidotaa kädet selän taa ja teippi suun etee, ni ei vaa kellekkää tartu! Sitä paitsi jos mää alkasin nyt jollai tuonelan desinfiointiaineella lotraamaa, ni salettii saisin jonku tartunnan, ku elimistö järkyttyis. Alotin jo joskus teini-iässä elimistön sisäänajon mahdollista ydinlaskeumaa varten. Tää onnistuu helposti siten, että ei pese, eikä kuori hedelmiä ja vihanneksia (jos nyt poisluetaan appelsiinit ja panaanit ja sensemmoset) ennen syömistä. Jo vain elimistön oma pakteerikanta alkaa olla siinä iskussa, että vaikka uraania syöttäs, ni kakka vaan luistais! Suosittelen muillekki. Sitä paitsi esim. perunan ja omenan kuoretha on se paras kohta koko eineksessä.

Noniin, sitten musiikkiin. Kuuntelin tuossa juostessani hieman rokmusiikkia. Kesäsin nyt ei tietenkää pidä mitää iipodeja lenkillä kantaa (ku linnut laulaa ja kärpäset surisee ja sillälailla), mutta syksyllä ja talvella se nyt menettelee, kun on muuten nii ankeeta. No niillä korvanapeillaha tunnetusti kuulee asiat vähä tarkemmin ku kotikaiuttimista. No teimpä mielenkiintosen havainnon: Kotiteollisuuden Piru Irti piisihän on loistava yhdistelmä orkesterin omaa soittoa Veri valuu maahan ja CMX:n Nainen tanssii tangoa. Hahaha, mahtavaa. No mutta tästä tuliki mieleen, että juostessaha on aina hyvä kuunnella musiikkia joka auttaa pistämään sitä tossua toisen eteen, etenki siinä vaiheessa kun alkaa väsyttämää, tulee ylämäki tai pitää ottaa loppukiri. Tähän hetkeen oon tähä mennessä löytäny yhen ainoon sopivan piisin ja se on tietenki Kotiteollisuuden ikivanha Kielletyn puun hedelmä. Voi parhautta!

Sitten voisin vielä kertoa mikä pikkuisen vaan vituittaa. Ku nykyää keskustellaa et paljo saa ajaa ylinopeutta enneku saa sakot. Ni joka paikassa, jopa Hesarissa, puhutaa näistä "kolmen kilometrin ylinopeuksista". Voi saatana sentää, nopeutta ei oo ennenkää mitattu kilometreissä, eikä mitata vieläkää. Sama ku nää saatanan mäkiloikka-kommentaattorit, jotka analysoi niitä 96 kilometrin vauhteja nokalla. Ku oli kaks kilometriä vähempi ku ekalla kierroksella. Ja tähä samaa taliaivojen sakkii menee kaikki muutki tuunarit, jotka kehuu autojensa väännön olevan ainaki miljoona nyyttöniä. Voi saatana että, vääntöä (eli momenttia) mitataan yksiköllä voima kertaa vipuvarren pituus. Ja sit vielä kaikissa saatanan laihutus ja fitneslehissä kirjotellaa kuinka monta kaloria joku jumppa kuluttaa ja monta kaloria suklaatissa on (ja kuinka monta tuntia sillä stepperillä sitte pitää jaksaa polkee että saa sen patukan kulutettua!!!). Voivittu, jos ei ymmärrä yksiköitä, ni voiko sitte kirjottaa vaikka jostai muusta. Kyse on kuitenki kilokaloreista, et se 500 kalorin suklaapatukka ei nyt oo sen suurempi mittakaavaerhe, kun että kehua Jyväskylästä olevan 300 metriä Helsinkiin, tai mun elopainon olevan 70 000 kg. Tärkeintähä on, että voi käyttää näitä trendikkäitä mittayksiköitä, jotka kuulostaa fiiniltä.

No mutta. Lopuksi vuoden paras uutinen kaikille Norrønan ystäville! Ei muute oo enää ku reipas kuukausi ku kyseisen merkin takkia ja housua SAA SUOMESTA! Voi jeejeejee! Kauppa aukee kohta, stay tuned!