Juu, nyt voidaan ottaa kispen plokin aihepiireissä uus aluevaltaus, ku muoti- ja ruokapuolta on sivuttu jo, eli tänään vuorossa on: tsadaa! parisuhteet. Ni ajattelinki tällä kertaa antaa vinkkejä siihe, miten häihi kannattaa valmistautua, jotta niistä sitte selviytyy. Kas näin:

Valmistautuminen
Häihin voi alottaa valmistautumisen jo edellisenä syksynä ajamalla pyöräsuunnistuskisassa vastaantulijan kanssa sarvet yhteen. Jollon vasen nimetön saa osuman, joka pitää nivelen mustelmalla seuraavat pari kolme kuukautta. Ja turvottaa puolenvuoden päästäki sormen öisin semmoseen muotoon, ettei siitä saa sormusta sisää tai ulos (riippuen suunnasta mihi päin sen olis ajatellu)

No sitte ku aikaa on vähemmä, voi alottaa muut valmistelut. Käy esim. edellisenä aamulla salilla ekaa kertaa kolmeen viikkoon ja tee oikei napakka painojen nosto jaloilla. Tällä saat varmistettua vekkulin kävelytyylin niillä korkeimmilla piikkareilla mitä omistat, ku takareidet kiristää nii saatanasti. Ja käy vielä illalla hiihtämässä pitempi lenkki, jollon lempeä -20C polttelee poskipäihin pleksien alareunan muotoset raidat. Jotka on oikei somat.

No sitte ku hoohetkee on enää pari tuntia, ni kannattaa alkaa pohtimaa, että mitäs unelmaa sitä kaapista oikei yllee vetäis (ja pitääkö se muka vielä silittääkki?) Ja hääpäiväks kannattaa valita se talvin kylmin päivä, ni keli o ainaki ku morssius. Et jos ei ihmine omii häihinsä saa mennä toppahousuissa, ni mihi sitte?

Itse toimitus
Jos toimipaikaks valitsee Jyväskylän maistraatin, ni kannattaa myös kertoo todistajille missä se sijaitsee nykysin. Ja sitte ku aika koittaa, kannattanee vastata myöntävästi.

Hääyöaie
Illalla voi syyä karkkia ja sitte onki hyvä mennä ajoissa nukkumaa, ni voi seuraavana aamulla herätä kuuen jälkee kattomaa MadCook dvd:tä. Hahaha

Ja sitte päästäänki suorin vartaloin takasi plokin oikeisii aiheisii, eli ulkoliikuntaa. Ku lauantain hesari oli luettu, ni sitte eiku kolmesta viitee kerrosta vaatetta ylle (ja ampujahiihtäjiltä opittu teippityyli naamalle) ja ladulle. Voi mahtavuuden parhautta mite kertakaikkiaa oli keli kohillaa eile! Ja ku aurinkoki nii lämmitti, ni miinus parikymppiä ei tuntunu missää ku matka taittu ja sukset luisti.


Ja luistosta pitiki sanomani, että oon kärsiny tässä viimeaikoina aavistuksen paskahkosta luistosta ja sekös kismittää suksijan mieltä. No sitte vihdoin ymmärsin mennä tonne varastoo ja silitellä suksen pohjaa semmoset steariinit mitä Aksel Lund Svindaaliki laittas (jos se lähtis hiihtämää). Ja jo vain muute luistaa nii saatanasti! Eli vaan 31 vuotta tarvi elää, ennenku ymmärs että luistovoiteissa kannattaa luottaa alppihiihtäjien jekkuihi.

Nytpä pitääki mennä harjottelemaa kisahuutoja, kohta alkaa Holmenkollenin kisat, uujee!