Moi. Näin jonkun lasten hampaanhoito-ohjeen, jossa suositeltii et legot olis hyvä pestä pari kertaa päivässä, et niinku ehtoolla ja sit aamulla ennen aamuevästä. Mikä saatanan logiikka (Tässä ei ole mitään logistiikkaa! kirjotti eräski tuohtunut Pitäjäläiseen) siinä ny muka o? Luulis että siinä syödessä ne legot vähän niinku likaantuu. Suositteleeks tää sama taho sit kans et pyyhi enneku käyt kakkelilla.

Niijoo ja kakkelista tuliki mielee, ku katoin tossa joku ehtoo oikei televiisiota ja siellä tuli se paskapaperimainos, josta oon jo joskus kuullukki. Et siinä semmone saatanan taliaivo menee vessaa ja sit sitä kohtaa aivan järisyttävä ongelma: kakkapaperi o loppu ja siinä on vaa se pahvi jälellä! Et mitenkä tälläsestä iha saatanallisesta dilemmasta sitte selviää! Ja tää vuoden innovatiisemman ongelman keksiny puoti oli myös tehny oikei tieteellisen tutkimuksen, et 30 %:lla ei oo vessassa roskista! Ni mihinkä ne sen rullan sitte oikei vois laittaa?!

Ni eiku keksitää et iha vitun kätevää, ku se on tämmöne piokatoava rulla, et senku heität vaa sinne pönttöö ja huihai sinne hävis! Voivittu ompa iha saatanan mahtavaa, et sinne viemäriihä tunnetusti kandee heittää iha kaikki jätteet, oli ne piojätettä tai vittusoikoo vaikka ydinjätettä. Eiköhä siellä paskavatkaamolla oo iha tarpeeks sitä puhistettavaa ilman niitä innovatiivisia hylsyjäki. Ja mihi vittuu ne onnettomat poloset, joilla ei oo roskista vessassa, laittaa tyhjät hammastahnatuupit? Tai saippuapullot? Pitääks neki heittää pönttöö, ku ei kerra oo roskista.

Niija ku vauhtii pääsin, ni yks mikä on iha yhtä saatanaa on ne piohajoavat roskapussit. Et niitä myyää ihmisille et näitä kandee käyttää, ni teet oikei ympäristöteon! Voiko mikää olla, saatana sentää, vähemmä ympäristöteko ku valmistaa säkki jonka ainoa funktio on maatua. Eihä niitä säkkejä voi ees käyttää mihinkää, ku samantei tulee sisukset läpi ku silmä välttää. Et jos jotai tarvii kaupassa jättää ostamatta, ni pioskat.

Siinähä sitä oliki sitte jo päivän ympäristökasvatusta kerraksee. Nyt pitää mennä parturii.
t. kispe

ps. kävin hiihtämässä äske! <3