Tänään pitääkin olla mieltä ajankohtasesta asiasta.
Kun tää yks neropatti on nyt saanu fantastisen idean, että Vihtiin pitää rakentaa aivan saatananmoine ostosparadiisi, että kaikki vihtiläiset pääsee kuluttamaan sinne rahaa. Kyse on siis tästä hankkeesta, joka tunnetaan myös nimellä Vuoden 2008 paskin idea-park.
Otetaampa asia käsittelyyn oikein näkökulma kerrallaan.

Laki ja lupaosasto
Suomenmaan aluepolitiikkaan on onneks sorvattu ohje, että kaikki tuonelan jättimarketit pitäs sijoittaa tukemaan yhdyskuntarakennetta. Toisin sanoen niitä gigakeskuksia ei todellaa pidä rakentaa johonki hevonvittuu, vaan taajamien keskustan huudeille. Tai sitten niitä ei tarvi rakentaa ollenkaa. Hyvä esimerkki helvetin onnistuneesta aluepolitiikasta on muuten esim. Riihimäki, jossa annettii aikoinaa lupa rakentaa sitimarketti sinne moottoritien varteen ja hups vaa kun keskustasta kuoli puolet puodeista.

No onneks tää Vihdin paskahanke voidaan estää sillä, ettei ministeri Freemountain laita puumerkkiään maakuntakaavan muutoshakemuksen alle. Ja toisekseen  voidaan vedota maankäyttö- ja rakennuslain yhteen jos toiseenki pykälään.

Työpaikat
Juu tässä Vihdin yhteydessä on ny toitotettu, kuinka saatanan hienoa onkaan ku sieltä siunaantuu ainaski 1500 työpaikkaa vihtiläisille! My ass. Onko Vihdissä ylipäätään niin montaa työtöntä ja jos onki, ni rakennusmiehet tontille tulee kuitenki Puolasta ja myyjät stadista.
Ja toisekseen jos se ideaparkki sinne pystytetää, ni sitä mukaa ku kaikki kusipäässä ryntää sinne kuluttamaan rahansa, ni ne rahavirrat Vihdin keskustan suuntaan ehtyy. Joten tätä myöten kehitys korvaa kyllä sen aukon, jonka ideapark kenties jätti Vihdin työttömien riveihi.

Traffikki
Se on kuulemma ympäristöystävällistä, että kaikki palvelukset saa saman katon alta. Ni ei tarvi ihmispoloisten kulutushysteriassaan enää ajaa tuhansia kilometrejä sikinsokin pitkin kaupunkia ettimässä tarvitsemiaan paskaroinia. Että ei sitte tarvi ku kaikkien eteläsuomalaisten 150 km säteellä Vihdistä ottaa auto alle ja suhata sinne ideaparkkii. Ja kun se rakennetaan sinne johonki hevonvittuu, ni samoin sinne ajaa joka aamu omalla autolla jokainen niistä 1500:sta työntekijästä. Ja kaupan päälle tavaran toimittajat ja muut asian osaiset.
Voivittu sentää taas.
Niija polkupyörällä sinne ei kannata lähtee, ku niitä kapsäkkejä ja uutta sohvaa on nii vaikee tarakalla raijata kotii.

Kulutus
Juu tärkein arkumentti tässä koko keskustelussa on tietenki se, että vihtiläisilläki on oikeus kuluttaa iha vitusti ja saada ittellee oma ostoshelvetti! Ei se oo vaa stadilaisten oikeus!!
Jos nyt on tullu tähänki asti toimeen niillä palveluilla, joita on tarjottu ja niillä tavaroilla, jotka on omistanu, ni mikä saatana siinä on, että enää se ei riitä?
Kikakeskusten ideanahan ei oo mikää muu kun kulutuksen ja rahanpolton lisääminen. Ja se on ilmeisesti mahtavaa.

Ja jos joku Vihdin innokas ny polttaa hihansa, ni voin kertoa että vastustan aivan yhtä jyrkästi kaikkia ostoskeskittymiä riippumatta sijaitsisko ne Vihdissä, Pieksämäellä vai Jyväskylässä.
Joku tolkku sentää!