Moi, tällä hienolla blokillahan on kolme kantavaa pääteemaa:
1) 
urheilu, 2) purnaus ja 3) kakkelijutut.
Ja hokasin juuri, et yks näistä aiheista on jääny valitettavan vähäselle painoarvolle viimeaikoina, oon tosi pahoillani!

Korjataan virhe heti! Jyväskylässä on nimittäin yks iha kohtuullinen thaimaalainen ravinteli ja siellä tulee aina sillon tällön käytyä lounastamassa. Lounasaikaahan usein tämmösissä itämaan paikoissa on seisova pöytä ja sieltä sitten saa lappaa lautaselleen evästä ihan oman maun mukaan (tälle paikalle muuten lisämaininta siitä, että ovat jättäneet ne iänikuset porkkanaraasteet ja jäävuorisalaatit pois valikoimista). Itämaan ruuissahan on usein hieman eri skaala suun polttelussa suomalaiseen köökkiin verrattuna ja sitä polttelun intensiivisyyttä kuvataan semmosilla punasilla pötkäleillä siinä ruuan nimen perässä. Oon myös oppinu (oi saatana sentää että oonki oppinu!) että mun sietokyky on melko tarkallee siinä yhen pötkäleen kohalla (eli suomeks ilmastuna: mammari-osastolla).

Noniin ja silti vaikka se pötkökkä siihe ruuan vieree on merkitty ja omat kyvyt tarkallee tiedossa, ni jostai syystä käden ja aivon väline yhteys aina välillä jotenki pettää ja tulee vahingossa mätettyä lautaselle jotai iha muutaku piti! Viimeks nii kävi eile. Ja tajusin tän karmivan harha-askeleen hieman liian myöhään, nimittäi siinä vaiheessa ku se eväs oli jo suussa. Ai hyvä jumala kun sitä itkua valuu jokaisesta pään aukosta ja pitää juosten lähtee hakemaa lautaselline riisiä ja kupilline kahvimaitoo ens'avuks. No siitä sitte lopulta tokenin ja nenä tuli niistettyä.

Chili-Pepper-normal.jpg

Mutta se niitten punasten varotuspötkäleiden todellinen tarkotushan ei sinäänsä oo että varo, suuta voi vähä poltella. Vaan se tsilipalkoa mukaileva ulkomuoto on hassusti naamioitu varotus siitä, miltä tuntuu seuraavana aamuna, kun sen pötkäleen on tarkotus tulla ulos toisesta päästä.

Ja tässä kohassahan se punasen pötkäleen asteikko nousee toiseen potenssii. Ai hyvä jumala sentää. Kaiken lisäks olin tietty aamulla lenkillä, kun tulenlieskat alko puskemaa ulospäin. Ja tää punaisen pötkäleen asia on semmone, jota harvempi meistä haluaa toimitella missää maasto-olosuhteissa (vaikka metsäkakka onki kesän parhaita juttuja!). Sen verran tosi on kyseessä. Ja täytyy myöntää et siinä diplomi-insinööriki joutuu toimimaa aikalailla kykyjensä äärirajoilla, ku pitää kiivaasti kalkuloida kummassa riski on suurempi:

  1. Juosta alamäkeen, joka pahentaa tilannetta, mut jollon saattaa ehtiä ajoissa kotii
  2. Kävellä alamäkee, joka pidentää piinaa, mut jollon saattaa hallita tilanteen kotiin saakka

arundownhill-normal.jpg

Noniin otetaampa vielä katsaus muihin viimeaikojen tähtihetkiin. Oon siis vihdoin tointunu taas juoksukykyseks ja sehä on mahtavaa!

Ma: Pyöräily 1:00 + Puntti 1:00
Ti: Juoksu 1:30
Ke: Puntti 0:45 + Juoksu (VK) 0:30
To: Pyöräily 1:00 + Puntti 0:30 
Pe: Puntti 1:00 + Juoksu 0:45
La: Juoksu (VK) 4 x 1km
Su: Juoksu 0:45

Semmone oli männä viikko ja tässähän tais justiinsa alkaa kesäloma, joten antaa mennä vaa!

Ma: Juoksu 2:00
Ti: Juoksu (VK) 6 x 1 km 

Taidanki mennä polskimaan, moi!