Hyvää yötä sulle. Ja helvetin hyvää yötä mulle.
Tässäpä sitä sitten saatanasoikoo istutaa ja ootellaa et tulis aamu. Kas kun lääkäri haluaa tutkia, onko mun päässä vikaa. Ja pitää sitte valvoa yhtäsoittoo koko yö ja aamulla laitetaa sähköjohot päähä ja valot vilkkumaa. Kävin jo tuossa taannoin sellasessa avaruuskapselissa, niinku Haussissa, jossa kuvattii pään sisältöö. Voi hyvä helvetti sentää että oli pikkuse tiukka paikka, jos yhtää ahdistaa semmoset ahtaamman puoleiset paikat, niinku allekirjottanutta esim.

No mutta jos nyt päässä ei vikaa oliskaa, ni kantapäässä on ainaki. Perkele ku kerranki kesä ja kaikki, ni sitte lekuri nr. 2 totee että kuule kispe, sulla on plantaarifaskiitti. Eli suomeks: saatanan kipee kantapää. Silläpä ei sitte iha hetkee juosta, joten kesän puolimaratoonit ja muut hullutukset on ny peruttu. Onneks sentää fillarilla pääsee vaikka vammane onki. Oon käyny myös ihan ihkaoikeesti maastopyöräilemässä ja tänää kaivoin rullaluistimet esiin arkistojen kätköistä.
Oon tainnu joskus mainitakki, että tuli ostettua kämppä Jyväskylän korkeimmalta kohalta. Täältä on sitte helvetin kätevä lähteä kylmiltää syöksymää muna-asennossa hokkarit jalassa tota mäkee alas. Ja ku Jyväsjärven on potkinu ympäri, ni sai kyllä aika viimeset mehut tiristellä, että pääs takas kotii.

Ja jos nyt en ehkä ittekkää oo mikää kaupungin ketterin luistintaituri, ni voi huh taas mimmosta yrittelijää siellä rantaraitilla aina tuleekaa vastaa luistimet jalassa. Ja sit ku ei osata luistella, ni hommaha vaa paranee ku ottaa kepit kätee ja huitoo niillä ympäriinsä.
Saatana sentää että suurin osa ihmisistä ei osaa luistella. Tai hiihtää. Tai voivittu sauvakävellä. Ku kerra lähtee harrastamaa, ni eikö vois samantei opetella sen tekniikan?

Nojoo, kävimpä myös mummolassa tuossa viikonloppuna. Siellä pääs taas toteuttamaan alkukantasia viettejään ja hosumaan sahan ja kirveen kanssa. Voiko olla mitää hienompaa, ku kaadella pihasta puita ja pistää ne poikki ja pinoo? Ja sen jälkee maistu lihapullat sekä karamelli!

Niijoo ja sitte pitiki vielä kertoa kauden kohokohdasta, eli Jukolan viestistä. Sehä kirmattii jo tuossa useempi viikko sitte.
1691981.jpg
(kuva: jukola2008.net)

Sielläpä meillä oli Venloissa melkone tähtijoukkue oikei ja kaikki meni hirmu hyvin, kunnes mää saatana eksyin! Siis iha eksymällä eksyin. Niinku joku perkeleen kaupunkilais-marjastaja ikää. Ai kristus että vitutti. No onneks muut joukkuejäsenet innostu latomaan semmosia kanuunajuoksuja, että maalissa oltiin viidenkympin sakissa että heilahti! Se oli komeeta. En murjottanu ku kaks päivää.

Nyt meen imemään vielä muutaman pannullisen kahvia ja kohta varmaa kello onki jo kuus, ni voi lähtee salille kuluttamaan aikaa.
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin.