Öhöm,

toimenkuvaan kuuluu aina välillä sellaisia projekteja, että pitäis asiakkaalle kehittää jotai uutta. Ja sitte pidetää semmosia vitun lystikkäitä työpajoja, eli wörkshoppeja, joissa iha saatanan hienosti tulee kaikkee uutta ja sitte titityy ollaa paljo enemmä ja paremmi ku kilpailijat!

Tän päiväsestä sessiosta innostuneena, aattelinkin kertoo miten mahtavia tyyppejä näihi jumppii aina osallistuukaa!

1. Kyllä minä tiedän
Tokihan aina yks tietää asiat paljo paremmi ku kukaa muu ja sitte se pitää muistaa tuoda joka välissä esille. Tän hahmon vastakohta on vastaavasti:

2. Saatanan kettu!
Tyyppi tietää oikeesti kaiken, mut esittää tyhmää. Nää repolaiset saa lopulta konsultin maalaamaa ittensä nurkkaa ja muutenki jossai vaiheessa padan kansi lopulta aukee. Sit nää tietty alkaa mököttää, jos osaamine oikeesti paljastuu ja varsinki jos niille nakitetaa jotai osaamista vastaavaa tekemistä

3. Änkyrä
Joka saatanan istunnossa pitää paikalla olla myös yks Änkyrä. Voi jumalauta että pitää jankuttaa, ymmärtää väärin, kieltäytyä ja muutenki harata joka asiassa vastaa. Et jos puolet ajasta ei oo änkyrä äänessä (vastustamassa kaikkee), ni on menny iha jeppis jee.

4. Asiainvierestäpuhuja
Tää on kans vakiokalustoa, et joka välii pitää antaa iha saatanan pitkiä monologoja täysin asian vierestä. Tai ainaki johtaa keskustelu johonki iha hevonvittuu ja ottaa vielä änkyräki mukaa sinne (siellä voisivat tosin pysyäkki, mutta ehei, ku ollaa täällä työpajassa!). Näissä on se hyvä puoli, että kauheesti on tarmoa ja touhua, sen ku vielä sais kohdistettua oikeesee asiaa

5. Spoileri
Tää joulupöydän kunkku on yleensä joku johtokaluston jäsen, joka tunnelmaa innostavasti istuu kädet puuskassa, taakse nojaillen suurimman osan keskustelua. Sitte ku aletaan olemaa viimei voiton puolella, ni on hyvä vähä rykästä ja todeta et ei tää nyt taida tällei..

6. Intomieli
Onneks paikalla on myös yleensä Intomieli, joka hihkasee väleihi ”joo tosi hyvä” ja ”hei tehää noi!”. Kirjaa tuhatta ja sataa kaikki kommentit ylös ja lähtee voimistelun jälkee touhua täynnä koordinoimaa asiaa (tajuaa ehkä myöhemmi, et siinähä sitä sitte hieman puuhaa piisaa..)

 

 Otetaampa sitten lopuks pitkästä aikaa ote, mitä se saatanan konsultti o saanu tälläki viikolla aikaan:

Ma: en mitään!
Ti: Hiihto (V) 1.50h
Ke: Puntti 0.50h
To: Pyöräily 1.00h + puntti 0.50h
Pe: tänään syön makeisia
La: huomenna saatan tehä taas jotain järkevää, ehkä

Kuten tarkkaavaisimmat huomaski jo, ni Jyväskylässä oli jo tän talven toinen talvi! Mut se meni jo, nyyh. Mutta nyt pitää mennä keskittymää tän päivän agendaan, moi